Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

AHA ve BHA Nedir?

17-02-2022 11:40
AHA ve BHA Nedir?

 

AHA organik meyve asidi olup, kozmetik ürünlerinde çok sık kullanılmaktadır. Akne, leke, kırışıklık gibi istenmeyen birçok cilt probleminin önüne geçmek için kullanımı çok yaygındır. Süt, şeker kamışı ve birçok meyvede bulunan bu asit hasar görmüş cildi onarır. Cildi ölü deriden arındırarak canlılığını geri kazandırmaya yardımcı olur. Zamanla ortaya çıkan ciltteki ton eşitsizlikleri için oldukça etkilidir. Anti-aging özelliği ile kırışık görünümünü azaltmak için cildin soyulup ölü tabadan arınmasını sağlar.

BHA ise yağda çözünme özelliği bulunan organik asitlerdir. Cilt üzerinde oldukça etkisi vardır. Ölü deriyi temizler ve taze cilt görünümü için savaşır. Cildi mükemmel biçimde nemlendirir. Ancak cildi güneşe karşı hassas hale getirebilmektedir. Bu nedenle, güneş koruma faktörlü nemlendirici kullanmak gerekir. Salisilik, oleik ve linoleik asit BHA türleridir. Akne, sivilce, siyah nokta gibi istenmeyen cilt sorunlarının giderilmesi için oldukça etkilidir. Cildi tazeler ve böylece gençleştirici etki sunar. Normal ve yağlı ciltler için çok yararlıdır. Kolajen üretimini hızlandırır. Ciltteki sarkmaların önüne geçmede etkilidir.

AHA’lar suda BHA’lar ise yağda çözünen asit türleridir. Bu nedenle cilt tipine göre doğru seçimi yapmak gerekir. BHA sebum dengesini sağlamak için çalışır, akneye eğilimli ciltler için uygundur. AHA’lar ise yaşlanma karşıtı etkisiyle cilt yüzeyinde etkilidir. İhtiyacınıza uygun seçimi yaparak cildinizin mükemmel peelingler sayesinde kusursuz görünüme ulaşmasına yardımcı olabilirsiniz.

Kimyasal Peelingler Nasıl Kullanılmalı?

Kimyasal peeling kullanımına oldukça dikkat etmek gerekiyor. Doğrudan kullanılmaması gereken asitlerin uzman tarafından uygulanması önerilse de zararsız serumları kullanmak kolaydır. Öncelikle cilt temizlenir. İnce tabaka halinde serum sürülür ve tavsiye edilen süre boyunca bekletilir. Profesyonel uygulamalar olduğu gibi evde kullanılabilecek serum peelingler de mevcuttur. Destek almaya ihtiyaç duymayacağınız derecede ürün kullanarak en etkili sonucu alabilir ve cildinizi muhteşem görünüme ulaştırabilirsiniz. Kimyasal peeling kullanımlarından sonra genellikle cilt soyulmaya başlar. Yenilenme süreci boyunca soyulma gözlemlenebilir. Kesinlikle kaşınmamalıdır. Asitler cilde kontrollü hasar verir ve zamanla onarır. Ancak bu sürede güneşin zararlı etkilerinden korunmak için nemlendiriciler kullanmak oldukça önemlidir.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.