Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Cilt Alt Tonuna Göre Makyaj

17-05-2021 14:12
Cilt Alt Tonuna Göre Makyaj

 

 

     Merhaba. Bazen makyajımızdan istediğimiz sonucu alamayız değil mi? Ya da arkadaşlarımızdan " bu renk seni çok açtı, bu mor ruj sana çok yakışmış” iltifatını duyarız. Bunun sebebi cilt alt tonu ile uyumlu makyaj yapmamızdan kaynaklanıyor Sevgili COSSOP Blog okurları.  Hazırsanız, cilt alt tonu nedir, cilt alt tonu nasıl belirlenir ve daha fazlası için devam edelim.

Cilt Alt Tonu Nedir?

     Baştan belirtmek isterim ki cilt alt tonumuzun cilt rengimizle bir ilgisi yok. Cilt alt tonu pigmentlerin cildimizde yansıması ile ilgilidir. Hangi tonlarda giyineceğimize, hangi renkler ağırlıklı olarak makyaj yapacağımızı, kısacası stilimizi belirler. Soğuk alt ton, sıcak alt ton ve nötr olmak üzere üçe ayrılır. Nötr alt tonlu kişilere pek rastlamayız. Bu kişiler şanslı diyebiliriz, çünkü birçok renk onlara yakışır. Seçenekleri daha fazladır. Biraz önce de belirttiğim gibi cilt renginden bağımsızdır. Esmer tenli biri de soğuk alt tonlu olabilir.

Cilt Alt Tonu Nasıl Öğrenilir?

     Bunun için birkaç kolay yöntemden bahsedeceğim. Bunlar size cilt alt tonu bulma konusunda yardımcı olacaktır diye düşünüyorum sevgili okurlar ama önce sıcak ve soğuk renkleri yazalım.

Sıcak renkler: sarı, kırmızı, turuncu

Soğuk renkler: mavi, yeşil, mor

Damar Rengi ile Cilt Alt Tonu Belirleme

     Bunun için güneş alan, aydınlık bir yere geçin. Kolunuzun iç kısmındaki damarları inceleyin. Damarlarınız mavi ve mor tonlarında ise siz soğuk alt tonlusunuz demektir. Eğer damarlarınızda yeşil renk baskında sıcak alt tonlu, yeşil ve mavi tonlarını birlikte görüyorsanız ya da karar veremiyorsanız siz bir anlamda şanslısınız ve nötr alt tonlusunuz.

Takı Testi ile Cilt Alt Tonu Belirleme

     Bilezik ya da küpe takmayı çok seviyorsunuz ve bazı renkler size daha çok yakışıyor. Evet, sıcak alt tonlular altın ve bakır tonlarını tercih ederken soğuk alt tonlular gümüş ve siyah tonları daha iyi taşır. Takı testini deneyip sonucu görebilirsiniz.

     Eğer cilt alt tonunu öğrenme konusunda tereddüt yaşıyorsanız bu siteye fotoğraf yükleyip sonucu öğrenebilirsiniz.

Sıcak Alt Tonlular için Makyaj Önerileri

     Cilt pigmentleri sarıdır. Peki sıcak alt tona sahip kişiler nasıl makyaj yapmalı? Hangi makyaj ürünlerini tercih etmeli?

Fondöten seçimi:Sarı ve turuncu tonlar baskın olmalıdır. Sizin için uygun olan fondötenlerin üzerinde warm, sun, golden, dore gibi ibarelere rastlarsınız.

Allık seçimi: Şeftali, bronz ve gold renkler size oldukça yakışacaktır.

Göz Makyajı: Kahverengi, toprak, kiremit ve bakır tonları yüzünüzü daha canlı ve sıcak gösterecektir.

Dudak Makyajı: Nude, kahverengi ve şeftali tonlarında ruj ve dudak kalemleri cilt alt tonunuzla uyumlu olacaktır. Kırmızı ruj çoğumuzun vazgeçilmezi değil mi? Onlarca ton arasından sıcak kırmızları seçip makyajınızı çarpıcı dudaklarla tamamlayabilirsiniz.

Soğuk Alt Tonlular için Makyaj Önerileri

     Cilt altı pigmentleri pembedir. Peki soğuk alt tonlu kişiler nasıl makyaj yapmalı? Hangi makyaj ürünlerini tercih etmeli?

Fondöten Seçimi: Pembe alt tonlu ürünler soğuk alt tonlular içindir. Üzerlerinde cool, rose gibi ibareler görebilirsiniz.

Allık seçimi: Pembe allıklar soğuk alt tonlular için iyi olacaktır.

Göz Makyajı: Mavi, lila, pembe, mor gibi far renkleri

Dudak Makyajı: Bordo kırmızı ve soğuk renkler

     Cilt alt tonu ile uyumlu makyajınızla gününüz güzel geçsin. Sizin bu konudaki makyaj tüyolarınız neler? Yorumlarda buluşalım mı?  Hoşça kalın.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.