Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Cilt Serumu Nedir? Nasıl Kullanılır?

26-04-2022 10:01
Cilt Serumu Nedir? Nasıl Kullanılır?

Cilt bakımı 3 ana süreçten oluşur: Temizleme, serum ve nemlendirme. Cilt bakımının temel unsurlarından biri olan cilt serumu konsantre bir üründür ve bu yüzden çok küçük miktarlarda kullanılmasına karşın yoğun bir iyileştirme etkisi gösterir. Genelde cilt bakımı uygulamalarında göz ardı edilen yüz serumu, maske ve peeling ürünlerinin aksine günlük kullanıma uygundur ve düzenli kullanıldığında gözle görülür etkiler gösterir.

Peki serum nedir? Nasıl kullanılır? Ne işe yarar? İşte cilt serumu hakkında merak edilenler…

Serum Nedir?

Yüz serumu, cilde spesifik aktif bileşenler (Hyaluronik Asit, Glikolik Asit ve C Vitamini vb.) vermek için tasarlanmış yüksek konsantrasyonlu cilt bakımı ürünüdür. Cildi beslemek, parlatmak, korumak, nemlendirmek, esnekliği artırmak, kırışıklıkları azaltmak, lekeleri ortadan kaldırmak, sivilceleri iyileştirmek gibi çeşitli amaçlarla üretilen cilt serumları jel, yağ hatta su benzeri bir kıvamda bulunabilirler. Cildin alt katmanı olan dermal tabakaya nüfuz etmesi dolayısıyla etkisi diğer cilt bakımı ürünlerinden güçlü olan cilt serumları genellikle nemi cilde hapsetmeye yardımcı olmak için yüz temizliğinden sonra, nemlendiricilerden önce uygulanır.

Cilt Serumu Ne İşe Yarar?

Her cilt serumu farklı bir amaç için üretilir. Çeşitli sebeplerle zarar görmüş cildi agresif bir şekilde onaran serumlar koyu lekeli görünümü azaltmak, mat cilde parlaklık kazandırmak, yüzü dolgunlaştırarak kırışıklıkları azaltmak, sarkmayla mücadele etmek, ciltteki ölü hücre tabakasını soymak, cildi nemlendirmek, akneleri tedavi etmek gibi amaçlar için kullanılabilir. Özellikle basit bakım ürünleriyle düzelmeyen, daha ciddi sorunlar yaşayan ciltler için sorunun kaynağına müdahale edebilen bir serum mucizevi sonuçlar yaratabilir. Tüm bunlara ek olarak yüz serumu harika bir makyaj bazıdır.

Cilt serumu kullanmaya başlamadan önce cildinizin ihtiyacını tespit etmenizi ve mümkünse bir cilt bakım uzmanından kullanmanız gereken seruma yönelik fikir almanızı öneririz.

Cilt Serumu Nasıl Kullanılır?

Cilt serumları genellikle bir damlalık ile birlikte satılırlar. Bunun sebebi yalnızca birkaç damla serumun yeterli olmasıdır. Daha önce de belirttiğimiz gibi serum yüz yıkandıktan sonra kullanılmalıdır. Cilt serumları konsantre bir yapıda olduğundan cilt üzerine çok ince bir tabaka halinde sürülmelilerdir. Nemlendirici kullanmadan önce cildin serumu emmesi beklenmelidir. Durulama gerektirmez.

Yoğun Onarım İçin Cilt Serumları

Cilt lekeleriyle mi savaşıyorsunuz? Bebak C Vitaminli Aydınlatıcı Serumile koyu lekelerden kurtulabilir, cildinize parlaklık kazandırabilirsiniz. Bebak C Vitaminli Aydınlatıcı Serum içerdiği Centella asiatica özleri, ferulik asit ve C vitamini ile cilt renginizi eşitlerken cildinize ihtiyaç duyduğu canlılığı armağan eder. Düzenli kullanımda gözle görülür fark yaratan Bebak C Vitaminli Aydınlatıcı Serum’dan birkaç damlayı yukarı yönlü masaj yaparak cildinize uygulayın.

Kırışıklıklarınızdan mı şikayetçisiniz? Bebak Kırışıklık Karşıtı ve Onarıcı Kolajen Cilt Bakım Serumu kırışıklıkların azalması ve yeni kırışıkların oluşmaması için mükemmel bir yardımcıdır. İçeriğindeki yoğun kolajen ve peptitlerle yaşlanmaya bağlı kırışıklık görünümü giderilirken seramid ve prebiyotiklerle cilt bariyeri güçlendirilir ve cilt derinlemesine nemlendirilir. Bebak Kırışıklık Karşıtı ve Onarıcı Kolajen Cilt Bakım Serumu’ndan birkaç damlayı yukarı yönlü masaj yaparak cildinize uygulayın.

Cildiniz çok mu kuru? Bebak Yoğun Nemlendirici ve Canlandırıcı Hyaluronik Asit Bakım Serumu içeriğindeki 4 farklı hyaluronik asit çeşidi ile cildi derinlemesine nemlendirir, seramid ve prebiyotiklerle cilt bariyerini güçlendirir. Daha canlı, yumuşak ve esnek bir cilt için Bebak Yoğun Nemlendirici ve Canlandırıcı Hyaluronik Asit Bakım Serumu’ndan birkaç damlayı yukarı yönlü masaj yaparak cildinize uygulayın.

Cilt bakımı için daha fazlasına mı ihtiyacınız var? Tüm yüksek performanslı cilt serumu ve diğer bakım ürünlerimizi görmek için mağazamızı ziyaret etmeyi unutmayın! Profesyonel saç ve cilt bakımı için hemen tıklayın!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.