Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Evde Ayak Bakımı

04-11-2021 16:45
Evde Ayak Bakımı

 

 

     Merhaba COSSOP Blog okurları. Gününüz aydın olsun. Bugün size evde ayak bakımından bahsetmek istiyorum. Çünkü bazen cilt bakımında ayaklarımızı ihmal ediyoruz. Oysa gün boyu çorap, bot içinde havasız kalan; mantara, tırnak batmalarına, çatlak ve soyulmalara maruz kalan ayaklarımızı nemlendirmek oldukça önemli. Özellikle işten eve gelince mutlaka ayaklarımızı yıkamak, onları dinlendirip ferahlatmak gerek. Peki ayak bakımı adımları nelerdir?

• Ayak banyosu

• Peeling

• Pedikür

• Ponza taşı kullanımı

• Oje sürme

• Nemlendirme

Ayak Banyosu

     Ayak banyosu için öncelikle kendinize ait, sadece bu iş için kullandığınız bir kap edinin. Çok sıcak olmayan suda ayaklarınızı 20 dakika bekletin. Suya bir avuç deniz tuzu eklemek rahatlatıcı olacaktır. Dilerseniz ayaklar için üretilmiş jellerden ve kokulardan da destek alabilirsiniz.

Peeling

     Ayakları ölü derilerden arındırmak için peelingler kullanabileceğiniz gibi, evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz. Esmer şeker-zeytinyağı karışımını dairesel hareketlerle ayaklarınıza uygulayabilirsiniz.

 Pedikür

     Ayaklar yumuşadıktan sonra sıra evde pediküre geldi. Peki, evde pedikür nasıl yapılır?

·Önce varsa ojelerinizi silin.

·Tırnaklarınızı çok kısa olmayacak şekilde düz kesin ve törpüleyin. Eğer tırnaklarınız kısaysa şekil verme işlemine geçebilirsiniz.

·Tırnaklarınızı pedikür leğenindeki ılık suda 10-15 dakika bekletin.

·Ayaklarınızın nemini alın.

·Tırnak etlerinizi temizleyin. Dilerseniz bu etleri kesebilir ya da portakal çubuğu ile geri ittirebilirsiniz.

·Topuk törpüsü ile ayaklarınızı törpüleyin.

·Kalıntıları temizleyin.

·Ayaklarınıza nemlendirici bir kremle masaj yapın.

·En zevkli kısımda sıra! İstediğiniz renk ojeyi

Ponza Taşı Kullanımı

     Ponza taşı ayak bakımında çokça kullanılır. Fakat ihtiyaç yoksa ve deri çok kalınlaşmamışsa sık kullanımı önerilmez. Nazik, dairesel hareketlerle ponza taşını ayaklarınızda gezdirin.

Oje Sürme

     Muhtemelen yazın daha çok oje sürüyoruz. Çünkü sandaletlerin altından gözüken renkli tırnaklar, bunu seviyoruz. Fakat uzun süre ojeli kalan tırnaklar sararır. Özellikle kışın ayak tırnaklarını havalandırmak ve bir süre oje sürmemek iyi olacaktır. Koyu renk ojeler tırnakta daha çok iz bırakabilir, açık tonlar tercih edilebilir. Ama son karar sizin zevkinize kalmış!

Nemlendirme

     Ayak bakım kremi ile ayaklarınızı güzelce nemlendirin. Ekstra etki için ki özellikle çok kuru cildiniz varsa ve yumuşak ayaklar için kremin üzerine bir poşet ve pamuklu çorap giyin. Böyle uzun süre bekleyin. Bu işlem yoğun bir nemlendirme sağlar.Bebak Ayak Kremi pantenol ile zenginleştirilen formülü, ayaklarınızı etkin bir şekilde yumuşatmaya yardımcı olur. İçeriğindeki gliserin ile sertleşen ve kuruyan topuklarınızı nemlendirir ve rahatlatır. Düzenli kullanımda ayaklarda bakımlı ve pürüzsüz bir görünüm elde etmenize destek olur.

     Kullanımı:Temizlenmiş cildinize bir miktar ayak kremini, ayaklarınızda tamamen emilene kadar hafifçe masaj yaparak uygulayın. İhtiyaç duydukça tekrarlayınız. En iyi sonuç için gece yatmadan önce kremi uygulayıp, ayağınıza pamuklu çorap giyerek uyuyabilirsiniz. Haftada birkaç kez, ihtiyacınız doğrultunda bu işlemi tekrarlayın.

     Ayakları kuru tutmak, gerektiğinde ponza taşı ile fırçalamak, nemlendirmek ve olabildiğince rahatlatmak ayak sağlığı için oldukça önem arz ediyor. Sağlıklı günler hep sizinle oldun. Güzel kalın.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.