Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Evde Saç Nasıl Boyanır

04-06-2021 16:30
Evde Saç Nasıl Boyanır

     

     Merhaba sevgili COSSOP Blog okurları. Bugün size evde saç nasıl boyanır, adım adım anlatmaya çalışacağım. Evimizin tam anlamıyla sığınağımız olduğu şu günlerde birçok güzellik ve bakım işlemini öğrendik sanırım, ne dersiniz?  Kuaföre gidelim de isterse 2 cm fazla kessin, isterse bir ton koyu boyasın dediğinizi duyar gibiyim. Ama olsun, kendimize vakit ayırabildiğimiz şu günlerde saç boyaları ile görünüşümüzde değişiklikler yapabiliriz, yeter ki ince noktaları kaçırmayalım. O halde evde pratik saç boyama nasıl yapılır?

Evde Saç Boyamak için Gerekli Malzemeler

  • Eldiven
  • Saç boyama fırçası
  • Karıştırma kabı
  • İnce tarak
  • Krem ya da vazelin
  • Eski bir havlu
  • Pamuk
  • Islak mendil

 Saç boyamaya başlamadan önce:

     Saçlarınızı boyama işleminden 1-2 gün önce yıkayın. Eğer çok kuru ve yıpranmış saçlarınız varsa, hele ki açma işlemi yapacaksanız saçınızı bakım yaparak hazırlayın.Argan yağı, keratin veya Hindistan cevizi yağı gibi organik  ürünlerden destek alabilirsiniz.

     Alerji testi yapmayı ihmal etmeyin. Çünkü –özellikle de cildiniz hassassa- cildiniz reaksiyon gösterebilir. O nedenle bir gün öncesinden pamuklu bir çubuğa azıcık boya alıp kulak arkanıza sürün ve yıkayın. Kaşınma, kabarma, kızarıklık gibi etkiler gözlemlemiyorsanız boyayı rahatlıkla kullanabilirsiniz

     Evde açıcı kullanmak çok dikkatli olmayı gerektiriyor. O nedenle çok büyük değişiklikler yerine saçlarınızı birkaç ton açık ya da koyuya boyayın, derim. Öncelikle saç renginize karar verin ama bunu yaparken kutunun üstünde yer alan öncesi ve sonrası görseline dikkat edin. Çünkü boya sizin doğal saç renginize göre renk alacaktır.               

     Hangi saç rengi bana yakışır, sarı rengin hangi tonunu tercih etmeliyim, gibi sorulara cevap bulmak için saç boyama programlarından destek alabilirsiniz. PC ya da mobil için birçok saç rengi değiştirme uygulaması bulunuyor.

     Artık kullanmadığınız eski bir tişört giyin ve yere gazete sermeyi unutmayın. Omzunuza da eski bir havlu alın. Ne kadar dikkatli olsak da yere boya damlatabiliriz.

     Teninize bulaşan saç boyalarını temizlemek için omuz hizasına ve yanaklarınıza krem veya vazelin sürün. Yanınızda da ıslak mendil bulundurun ki istemediğiniz durumlar için anında müdahale edebilesiniz.

     Eğer saçlarınız çok yoğun ve uzunsa birkaç kutu boyayı yanınızda hazır bulundurun.

     Saçlarınız çok kıvırcık ve dalgalıysa düzleştirme işlemi yapabilirsiniz. Bu boyanın saç tellerinize eşit şekilde dağılmasını kolaylaştıracaktır.

Evde Saç Boyamanın Püf Noktaları

· Saçlarınızı tutamlara ayırın ve pensleyin.

· Orta hattan başlayarak ve fırçayı dik tutarak boyayı sürün.

· Saç boyasını her yana eşit dağıttığınızdan ve yedirdiğinizden emin olur.

· Daha kolay saç boyama işlemi için tarak yardımıyla ilerleyin. Saçlarınızı karıştırıp görünmeyen yerlere de nüfuz etmesini sağlayın.,

· Eğer dip boya yapacaksanız 1 cm, tam boya yapacaksanız 2,5 cm geriden boyayı uygulayın.

· Boyayı saçınızı tarayarak uçlara yedirebilirsiniz.

Saç boyama işleminden sonra:

     Boya kutularının içinden mutlaka uygulama talimatı çıkacaktır. Bu süreye mutlaka uyun. Saç boyasının saçta bekleme süresi genelde 20-30 dakika arasıdır.

     Saçlarınızı dayanabildiğiniz kadar soğuk suyla yıkayın. Böylece boya saçınıza daha iyi sabitlenecektir.

      Yıkama işleminden sonra saç boyama kitinden çıkan saç bakım yağını uygulayın. Saçınızı şampuanlamayın.

     Eğer evde sarı saç boyama işlemi yaptıysanız turunculaşmanın ve yansımaların önüne geçmek, mat görünümü engellemek için haftada bir kez mor şampuan kullanın.

Evde Saç Boyarken Nelere Dikkat Etmeli ?

     Kullandığınız karıştırma kabı metal olmasın çünkü saç boyanız oksitlenme yapabilir. Eğer dışarıdan oksidan alacaksanız 40 vol’ün altında olanları tercih edin. 10 ya da 20 vol muhtmelen yeterli olacaktır ki evde saç açma işlemi oldukça dikkat gerektiriyor. Kademeli ilerlemeniz gerektiğini unutmayın sevgili okurlar. Sıcak ve soğuk tonları karıştırmamaya özen gösterin.

Morfose Nox Kit Saç Boyası

  • Mükemmel beyaz kapama özelliği ile saç tellerine  nüfuz ederek boyanın saçlarınızda uzun süreli etki eder.
  • Formülündeki japon kamelya özü ile saç tellerinin canlanmasına ve saçın doğal neminin geri kazanmasına yardımcı olur.
  • Makademya ve tatlı badem yağı ile boyama sırasında saçlarınıza etkili bir şekilde bakım yaparken, saçta yumuşak, parlak ve canlı bir görünüm hedefler.
  • Saçtaki yıpranma ve kırılmaları en aza indirmeyi amaçlar.

     Evde saç boyama ile ilgili yazımın size faydalı olmasını umuyorum. Sizin saç boyama teknikleriniz neler? Yorumlarda buluşalım. Saç renginiz tam istediğiniz gibi olsun, ışıltınız eksilmesin. Güzel kalın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.