Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Gliserin Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?

07-04-2022 09:25
Gliserin Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?
 

Gliserin Nedir? Nasıl Kullanılır? Faydaları Nelerdir?


Her cilt tipine göre uygulanacak doğru bakım ritüelleri, cildin ve saçın daha sağlıklı olmasını sağlar. Cilt ve saç bakımı için kullandığımız hemen hemen her üründe ise gliserin bulunur. Yapısında karbon, oksijen ve hidrojen barındıran gliserin, günümüzde pek çok bakım ve temizlik ürününde ya da harici olarak kullanılıyor. Peki gliserin nedir? Gliserin nasıl kullanılır? Gliserinin faydaları nelerdir? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Gliserin Nedir?

Geçmişi 18. yüzyıla dayanan gliserin, günümüzde tıptan kozmetiğe, temizlikten sanayiye pek çok farklı alanda kullanılan organik bir bileşendir. Berrak renkli, kokusuz, tatlı bir tadı olan gliserin, sabun, şampuan, makyaj malzemesi, tırnak bakım ürünleri, bakım kremleri, nemlendiriciler gibi kozmetiğin pek çok farklı ürününde kullanılır. Çünkü gliserinin faydaları saymakla bitmiyor. İşte yakından tanımak isteyeceğiniz gliserinin faydaları;

● Saçların temel yapısı olan keratini destekleyen gliserin, daha güçlü ve sağlıklı bir saç yapısına sahip olunmasını sağlar.

● Su tutucu özelliği sayesinde, saça ve cilde ihtiyacı olan nemi geri kazandırır.

● Cildi besleyici doğal bir içeriğe sahiptir.

● El, ayak ve dirseklerde oluşan sertleşmiş yüzeylerin yumuşamasını sağlar.

● Yüzde ve ciltte bulunan sivilcelerin, lekelerin tedavisinde kullanılır.

● Zarar görmüş ve çatlamış dudakları onarır.

● Ph dengesini koruyarak cilt tonunu düzgünleştirir.

● Hyaluronik asit içeren gliserinli ürünler saçların daha hızlı uzamasını sağlar.

Gliserin Nasıl Elde Edilir?

Gliserinin elde edilmesinde iki farklı yol izlenir. Bunların ilki petrokimya uygulamalarıdır. Bu tür gliserin daha çok yine petrokimya alanında kullanılır. Kozmetik, bakım ve sağlık ürünlerinde kullanılan gliserin ise hayvansal ve bitkisel yağların karışımından elde edilir. Yağlı maddelerin sabunlaştırılmasıyla ortaya çıkan gliserinin yapımında Hindistan cevizi yağı, soya yağı, hurma yağı, portakal çiçeği yağı gibi, yağ ve amino asit bakımından zengin bileşenlerin kullanımı ile içeriği zenginleştirilebilir.

Gliserinin Faydaları

Gliserinin Cilde Faydaları

Nemi tutma özelliği sayesinde gliserin mükemmel bir nemlendiricidir. Düzenli kullanımda kırışıklıkları azaltır ve cilt tonunu dengeler. Makyaj bazı olarak da kullanılabilen gliserinin cilde faydaları arasında cildin esnekliğini artırma, cildi dış kaynaklı tahrişlere karşı koruma, kuru ciltlerdeki pul pul görünümü ortadan kaldırma, bakım ürünlerinin emilimini hızlandırma gibi avantajlar da bulunuyor. Ayrıca gliserin alerji eğilimli ve hassas ciltlerde de sorunsuz bir şekilde kullanılabilir.

Gliserinin Saça Faydaları

Gliserinli ürünler tıpkı ciltte olduğu gibi saçta da nemi hapseder. Saç derisini yumuşatarak kepeklenmeyi önleyen gliserin ayrıca saçın daha kolay şekil almasını ve taranmasını sağlar. Özellikle kadınların en sık yaşadığı kırılma sorununu gliserinli bir saç bakım ürünü ile aşmak mümkündür. Gliserinin saça faydaları her saç tipi için geçerlidir ancak nemlendirme özelliğinden dolayı özellikle saçları kuru olan kişilerin saçlarına gliserin ile bir nem terapisi uygulamaları önerilir.

Gliserin Nasıl Kullanılır?

Gliserin saç ve cilt bakım ürünlerinin içerisinde bulunan bir bileşendir ancak harici olarak da kullanılabilir. Gliserini saçta kullanırken saçın nemli olması gerekir. Böylece nem saça hapsedilir ve bu da saçın daha parlak, daha yumuşak ve daha canlı olmasını sağlar. Durulama gerektirmeyen yapısı yapışkan bir his bırakmaz ve saçı ağırlaştırmaz. Gliserini eğer cilt için kullanacaksanız, temizlenmiş yüz ve boyun bölgenize gliserinli bakım kreminizi ya da doğrudan doğal gliserin içeriğini pamuk ile uygulayabilir ve parmak uçlarınızla masaj yapabilirsiniz.

Medirevo Hyaluronik Asit ve Gliserin İçeren Saç Bakım Serumu’ndan avucunuza birkaç damla damlatıp saç diplerine ve köklerine masaj yaparak yedirebilirsiniz. Her duştan sonra uygulayacağınız Medirevo Hyaluronik Asit ve Gliserin İçeren Saç Bakım Serumu ile daha kolay taranan ve şekil alan saçlara sahip olabilirsiniz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.