Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Güneş Kremi Nasıl Kullanılır

07-06-2021 10:47
Güneş Kremi Nasıl Kullanılır

 

     Merhaba. Kimimiz yaz gelsin de bronz bir tene kavuşalım diye bekler değil mi? Şöyle kumsalda uzun uzun güneşlenmeyi severiz. Ama bunları yaparken cildimizi de koruma altına almayı ihmal etmememiz gerek. Çünkü güneşin zararlı ışınları ciltte yaşlanma belirtilerine ve kırışıklıklara neden olur. Güneş lekeleri de cabası. Bu nedenle cilt tipimize uygun, yüksek korumalı güneş kremleri kullanmak -hatta kışın da -kaçınılmaz oluyor. O halde güneş kremi nasıl kullanılır, birlikte devam edelim.

Güneş Kremi Nasıl Sürülmeli?

· Öncelikle cilt tipinize uygun, cildi besleyen vitamin ve minerallerle zenginleştirilmiş, suya dayanıklı ürünler tercih edin.

· Güneş kremleri, etkisini sürüldükten 15-20 dakika sonra gösterir. Dolayısıyla güneşe çıkmadan en az yarım saat önce güneş kremi sürülmelidir.

· Güneş kremlerinin etkisi ortalama 2-3 saattir. Bu nedenle gün içinde mutlaka birkaç kez tazelenmelidir.

· Bu kremler parmak ucu büyüklüğünde alınarak uygulanmalıdır. Çok yoğun bir tabaka halinde sürmek faydalı olmayacaktır.

· Bu kremlerin vücudumuzun her bölgesine uygulandığından emin olmamız gerekir. Bacak arkası, kulak arkası, ayaklar gibi gözden kaçırabileceğimiz yerler de kremlenmelidir. Benden hatırlatması!

· Elbette dudaklarımız da ultraviyole ışınlardan etkilenir. Bu nedenle dudaklarınız için UVA korumalı krem kullanmayı da ihmal etmeyin.

Güneş Kremi Kullanımının Faydaları

· Özellikle hassas ve beyaz bir cilde sahipsek güneş yanığı olup o acıyı çekmek istemeyiz. Güneş kremleri ciltte yanıkları önler.

· Elbette bizi güneşin zararlı ışınlarından korur. Güneş kremi sürmeden saatlerce güneş ışınlarına maruz kalmak, daha fazla D vitamini almamızı sağlamaz.

· Ciltteki kurumaları önler ve nem dengesini korur.

·  Çizgi ve kırışıklıkların oluşmasını engeller.

· Ciltte kahverengi lekelerin oluşmasının önüne geçer.

· Cilt kanseri olma riskini azaltır.

     Özellikle beyaz tenli ve benli ciltler, düzenli olarak güneş kremi kullanmaya ihtiyaç duyar. Ayrıca bebekler ve çocuklara da güneşe çıkmadan önce mutlaka koruyucu kremler sürülmelidir. Biliyoruz ki onların cildi daha hassas ve daha fazla özen ister. 

Çocuklar Güneşten Nasıl Korunur?

· Bebekler ve çocuklar güneşin en dik açıyla geldiği saatlerde dışarı çıkarılmamalıdır. Uzmanların dediği gibi 11.00-15.00 arası yaz aylarında en sıcak geçen saatlerdir.

·  Mutlaka şapka, gözlük, uzun kollu ve terletmeyen ürünler kullanılmalıdır.

·  Bu alınan önlemler elbette yeterli değildir. Çocuklarda cilt kuruluğunu, ciltte kızarıklık, tahriş ve lekeleri önlemek için çocuk güneş koruyucuları kullanılmalıdır. Krem, köpük, losyon, hangi form sizin için uygunsa.


Çocuk Güneş Koruyucuları Nasıl Kullanılır?

·  Yaşa göre ürün seçilmelidir. Bebek ve çocuk koruyucuları yaş aralığına göre gruplandırılır. Genelde 14 yaşına kadar çocuk güneş koruyucuları kullanılır.

·  Bu ürünler çocukların cilt yapısına uygun, aynı zamanda cildi nemlendirecek ve besleyecek şekilde formüle edilmelidir.

· Esans alerjeni içermeyen ve dermatolojik olarak test edilen ürünler tercih edilmelidir.

·   Vücut ve yüz için ayrı ürünler kullanılmalıdır. Yüz derisi daha hassastır, çocuklarda olduğu gibi yetişkinler de vücut için ayrı, yüz için ayrı ürünler kullanmalıdır.

· Güneş koruyucu ürünler, güneşe çıkmadan önce en az yirmi dakika önce sürülmelidir.

· 30-50 faktörlü ürünler kullanmak yeterli olacaktır. Faktörün yükselmesi, uzun koruma süresi vaat etmez.

· Güneş koruyucu ürünler gün boyu koruma sağlamazlar. İki saatte bir yenilenmeleri gerekir. Çocuklar havuza, denize giriyorsa elbette bu süre beklenmeden güneş koruyucu ürünler sürülmelidir.

     Evet, güneş koruyucu ürünler nasıl kullanılır her ebeveynin dikkat etmesi gereken bir konu, öyle değil mi? Çünkü onların en büyük koruyucusu yetişkinlerdir.  Güneşin tadını çıkarıp, birlikte harika vakit geçirirken ciltleri için gereken bakımı ve özeni göstermek de güneş koruyucu ürünlere düşüyor. Ne olursa olsun havanız ve neşeniz bozulmasın. Güzel kalın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.