Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Güneş Kremi Ve Bronzlaştırıcı Ürünler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

17-05-2022 13:23
Güneş Kremi Ve Bronzlaştırıcı Ürünler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

Güneş Kremi Ve Bronzlaştırıcı Ürünler Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yaz yaklaşıyor, güneş tüm ihtişamıyla gökyüzündeki yerini aldı. Doğanın her alanında olduğu gibi, doğanın birer parçası olan bizler için de güneş pek çok fayda barındırıyor. Ancak aynı zamanda güneşin zararlı ışınlarının yarattığı hasar da artık bilinen bir gerçek. İşte güneş kremi burada devreye giriyor. Güneş kremleri bizi güneşin zararlı etkileri ve ışınlarından korurken faydalarından da mahrum kalmamamızı sağlıyorlar. Peki ya bronzlaştırıcı güneş kremi? Bronzlaştırıcılar için böyle bir etkiden söz etmek mümkün değil. Peki güneş kremi ile bronzlaştırıcı arasındaki fark nedir? Bu ürünler hangi sırayla kullanılmalı? İşte güneş kremi ve bronzlaştırıcı ürünler hakkında bilinmesi gerekenler…

SPF Nedir?

İngilizce ‘Sun Protection Factor’ kelimelerinin kısaltması olan SPF’nin Türkçe karşılığı güneş koruma faktörüdür. SPF, güneş yanığından korunmak için bir ne kadar UV ışınının gerektiğini değerlendiren bir ölçü birimidir. SPF değerinin güneş ışınlarına maruz kalma süresi ile alakası olduğuna dair yanlış bir bilgi vardır. SPF ölçüsü güneşe maruz kalınan süre ile ilgili değil UV ışınlarının miktarı ile alakalı bir ölçüttür. Örneğin sabah saat 9.00’da maruz kalınan güneş ışını seviyesi ile öğleden sonra 2.00’den sonra maruz kalınan ışın seviyesi arasında büyük bir fark vardır. Dolayısıyla mesela 30 SPF 30 dakika koruma sağlar gibi bir düşünce hatalıdır. Güneşin zararlı ışınları yalnızca saatle de ölçülemez. Coğrafya, güneş ışınlarının düşüş açısı, diğer havasal faktörler de ışıma yoğunluğunda değişiklikler yaratabilir.

Güneşin zararlı ışınları aynı zamanda cilt tipine ve uygulanan güneş koruyucu miktarına ve sıklığına göre de değişik yoğunluk gösterir. SPF değeri yükseldikçe güneş koruyucu etki de artar. Örneğin SPF 30, SPF 15 değerine göre daha yüksek bir koruma sağlayacaktır. Bu yüzden daha açık tenli, hassas ciltli ya da cildinde sağlık sorunları yaşayan kişilerin daha yüksek SPF değeri olan güneş koruyucu ürünleri tercih etmeleri gerekir. Bebeklerin cildi fazlasıyla hassas olduğundan bebek ve çocuklarda en yüksek koruma değeri olan 50 SPF güneş kremi çeşitleri tercih edilmelidir.

Güneş Kremi İle Bronzlaştırıcı Farkı

Güneş kremi güneşin zararlı etkileri üzerinde koruyucu özelliklere sahipken bronzlaştırıcıların böyle bir görevi yoktur. Bronzlaştırıcı güneş kremi, güneşlenirken cildin eşit tonda bronzlaşmasına, bu esnada cildin nemli ve esnek kalmasına yardımcı olan kozmetik ürünüdür.

Güneş Kremi İle Bronzlaştırıcı Hangi Sırayla Kullanılmalı?

Bronzlaştırıcı güneş kremi güneşlenirken teninizde harika sonuçlar yaratabilir ancak güneş koruyucu bir krem kullanmadığınız sürece cilt kanserine varabilecek çok ciddi sorunlara yola açan UV ışınlarına doğrudan maruz kalırsınız. Cildinizde doğal bir bronzluk yaratırken güneşin zararlı ışınları ve etkilerinden korunmak istiyorsanız mutlaka önce yüksek SPF’li bir güneş kremi sürmeli, bu krem cilt tarafından emildikten sonra ise bronzlaştırıcı krem ya da spreyi uygulamalısınız.

Bronzlaştırıcılar Nasıl Kullanılır?

Bronzlaştırıcı kozmetik ürünleri yağ, krem, sprey gibi çeşitli formlarda satılırlar. Her bir ürünün ayrıca cildinizi yumuşatan, nemlendiren ya da cildinizin güneşin yararlı ışınlarından daha fazla faydalanmasını sağlayan ekstra bir görevi de bulunur. Bronzlaştırıcı kullanmadan önce mutlaka cildinizin ihtiyacı olan içeriği seçtiğinize emin olun. Daha sonra bronzlaştırıcı güneş kremi veya yağını ince bir tabaka halinde tüm cildinize yayabilir ya da sprey formundaki bronzlaştırıcı ürünleri yaklaşık 20 cm mesafeden cildinize püskürtebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey ürünlerin cildinize eşit bir şekilde yayılmasıdır. Aksi halde cilt tonunda dalgalanmalar ya da farklı bronzlaşma seviyeleri görülebilir.

Bu yaz kusursuz bir tene sahip olmak için güneş kremi ya da bronzlaştırıcı mı arıyorsunuz? Bebak Shop, yüksek koruma ve dengeli bir bronzluk vaat eden kusursuz güneş ürünlerini sizler için derledi. Güneş koruyucu ve bronzlaştırıcı ürünlerimiz hakkında detaylı bilgi almak için şimdi mağazamızı ziyaret edin!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.