Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Hassas Ciltler için Bakım Önerileri

13-09-2021 11:12
Hassas Ciltler için Bakım Önerileri

 

 

     Merhaba sevgili COSSOP Blog okurları. Cilt tipine ve endişeye göre bakım ürünleri kullanmak önemli değil mi? Özellikle hassas bir cilde sahipseniz. Çünkü bu cilt tipinde cilt bariyeri daha zayıf olur. Batma, yanma, karıncalanma, kaşıntı ve döküntüler, kızarıklık sık rastlanan sorunlar arasında yer alır. Kılcal damarlar belirgindir. Cilt, dış etkenlere karşı daha savunmasız hale gelir ve reaksiyon verir.

     Güneş ışınları, terleme ve diğer çevresel faktörler cildi çok çabuk etkiler. Deri renginde renk değişimleri, irritasyonlar görülebilir. Cildinize iyi gelecek ve cilt endişelerini giderecek bakım ürünleri ile bu sorunların önüne geçebilirsiniz. Hassas ciltler için bakım önerileri ile devam edelim.

·Öncelikle bunun birçok sebebi olabilir. Genetik, çevresel faktörler, beslenme… Bunun için öncelikle bir dermatoloğa başvurun ve sizin için özel hazırlayacağı beslenme programı ve cilt bakım rutinine uyun.

·Evinizi mutlaka havalandırın. Nem dengenizi korumaya yardımcı olacak şekilde odalarda nem ve ısı termostatları bulundurarak ideal sıcaklığı ayarlayın.

·Kimyasal, alkol ve tahriş edici maddeler içermeyen, doğal özlerle formüle edilmiş cilt bakım ürünlerini kullanın. Mutlaka içeriklerini inceleyin. Renklendirici, parfüm, paraben içermemesine, dermatolojik olarak hassas ciltler üzerinde test edilmiş olmasına dikkat edin sevgili COSSOP Blog okurları.

·Hassas ciltler sıcaktan ve soğuktan çokça etkilenirler. Bu nedenle kullandığınız ürünler içinde cilt bariyerini güçlendirecek içerikler olmasına özen gösterin

Hassas Ciltler için Yüz Yıkama

     Hassas ciltlerin en büyük problemlerinden biri yıkama sonrası oluşan kuruluk hissi ve nemsizliktir. Bu nedenle kullandığınız cilt temizleme ürünleri nemlendirici içerikli olmasına, SLS, alkol ve renklendirici içermemesine dikkat edin. Cildinizi kurutacak ve yağ dengesini bozacak sabunları kullanmaktan kaçının. Cildinizi nazikçe temizlemeyi ve ılık su kullanmayı da ihmal etmeyin. Köpükten ziyade temizleme sütleri sizin için daha iyi bir tercih olacaktır.

Hassas Ciltler için Nemlendirme

     Hassas bir cilde sahipseniz elbette nemlendirici kullanmak sizin için kaçınılmaz. O nedenle yoğun nem veren, cildinizde bariyer oluşturan ürünleri tercih edin. Parfüm ve alkol içermemesine de dikkat edin. Vücut losyonlarını banyodan çıktıktan sonra, hafifçe kurulandıktan sonra uygulayın.

Hassas Ciltler için Peeling

     Cildi ölü derilerden ve kalıntılardan arındırmak tüm cilt tipleri için önemli sevgili okurlar. Fakat hassas cilde sahip olanlar buna daha fazla dikkat etmeli, diyebiliriz. Eğer cildinizde yara, akne ve sivilce varsa peeling işlemi yapmamanız önerilir. Eğer bu uygulamayı yapacaksanız küçük tanecikli, bitkisel içerikli ürünle kullanmanız ve cildinize çok nazik davranmanız gerekir.

·Kuru cilt, kırışıklık oluşumuna meyillidir. Dolayısıyla bu yaşlanma etkilerini geciktirmek için anti-aging ürünler kullanmak faydalı olacaktır.

·Yatıştırıcı ve rahatlatıcı etkisi olan ürünler tercih edin.

·Göz çevresi de yüzümüzde en çok kuruyan bölgelerden biri. O nedenle göz çevresi bakımını da ihmal etmemek gerek. Biliyorsunuz cildin gece ve gündüz ihtiyaçları değişiyor. O nedenle makyaj çantamızda gündüz ve gece bakım kremlerine yer açmakta yarar var.

·Güneş kreminizi yüz ve vücudunuz için ayrı olacak şekilde mutlaka kullanın. Ve bunu yaz-kış yapmayı alışkanlık haline getirin. Çünkü güneşin zararlı ışınları yaz-kış cildimizi etkiler.

     Siz de hassas cilde sahipseniz, önerilerinizi yorumlarda paylaşır mısınız? Hangi sorunları yaşıyorsunuz ve çözüm önerileriniz neler? Elbette herkesin hassas cilt bakımı farklıdır, çünkü endişelerimiz çoğunlukla farklıdır. O nedenle mutlaka bir cilt doktoruna gitmenizi ve düzenli bakım önerilerine birlikte karar vermenizi isterim. Yine de aynı sorunlardan mustarip olanlar için yorumların da faydalı olabileceğini umuyorum. Cildiniz hep ışıldasın. Güzel kalın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.