Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Kırmızı Ruj Nasıl Sürülür

21-06-2021 16:28
Kırmızı Ruj Nasıl Sürülür

 

     Merhaba sevgili COSSOP Blog okurları. İyi haftalar dileyerek yazıma başlamak istiyorum. Makyajımızın en güzel tamamlayıcılarından biri de rujlar değil mi? Hele de kırmızıysa! İddialı, gösterişli, asil... Uzun süreli kalıcılık ve belirginlik, pürüzsüz ruj sürmek için elbette izlenecek yollar var.  O halde kırmızı ruj nasıl sürülür?

Cilt Alt Tonunuzu Belirleyin

     Bildiğiniz gibi, kırmızının onlarca tonu var. Önemli olan size yakışan kırmızı rengi bulmak. Güzel bir dudak makyajı için, işe doğru seçim yaparak başlayın.  "Cilt Alt Tonuna Göre Makyaj” yazımda da belirttiğim gibi cilt al tonunuzu basit bir yöntemle şöyle belirleyebilirsiniz. Damarlarınızı inceleyin. Eğer yeşil renk damarlara sahipseniz sıcak alt tonlusunuz demektir. Mavi damarlıysanız soğuk, her ikisini de görüyorsanız veya karar veremiyorsanız muhtemelen nötr alt tonlusunuz. Bu gruba dâhil olanlar şanslılar çünkü hemen hemen kırmızının bütün tonları onlara yakışacaktır. Başka bir yöntem, altın ve gümüş bir takıyı boynunuza tutun.  Gümüş size daha çok yakıştıysa soğuk, altın daha çok yakıştıysa sıcak alt tonlusunuz. Aslında cildinizi daha sağlıklı, canlı gösteren renkler sizin cilt alt tonunuzu gösteriyor. Bu adımdan sonra sıra cilt alt tonuna göre kırmızı ruj seçmeye geliyor.

Kırmızının hangi tonunu seçmeliyim?

     Çok açık tenlilere bordo tonları, daha sarı tenlilere narçiçeği kırmızılar daha çok yakışıyor. Bunu makyaj malzemelerinde, yüzünüzde deneyerek elbette en iyi siz görebilirsiniz. Zaten aynaya baktığınızda renk gözünüze çok hoş gelecek veya bu rengin sizi açmadığını düşüneceksiniz.

     Gelelim, kırmızı rujun nasıl sürüleceğine. Aslında burada vereceğim önerileri günlük dudak makyajınızda da uygulayabilirsiniz. Kırmızı güzel ve zor bir renk, sürmesi ve gün boyu korunması da özen istiyor. Ama her koşulda kırmızının çarpıcılığını seviyoruz!

 Kırmızı Ruj Sürmenin Püf Noktaları

· Dudaklarınızda kırmızı ruj için yumuşak bir zemin oluşturun. Şeker- bal karışımı veya bir tutam kahve ile peeling yapabilirsiniz. Mat rujlar, özellikle çok kuru dudaklarda topak topak bir görüntü oluşturuyor. Her zaman olduğu gibi önce nemlendirme!

· Ardından her zaman kullandığınız dudak balmınızı sürün.

· Ruj sürmeden önce concealer ya da pudra ile bir doku oluşturmanızı öneririm. Dudak renginizi nötrlediğinizde, süreceğiniz renk daha da ön plana çıkacaktır.

·  Rujunuza yakın tonlarda bir dudak kalemi kullanmak, kalıcılığı artıracaktır. Dudağınızın iç kısmını doldurursanız, rujda daha opak bir görünüm elde edebilirsiniz. Dudak kalemi sürerken alt ve üst dudağınızın birleştiği kenar çizgilerini unutmayın.

· Rujunuzu direkt veya fırça yardımıyla sürebilirsiniz. Bunu yaparken dudaklarınızı iyice gerdirin. Boşluk kalmasın.

· Dudaklarınızın daha dolgun görünmesini istiyorsanız, çevresini açık renkli bir highlighter ile geçin.

· Ten rengi bir kalem ve fırça yardımıyla rujunuza son dokunuşları yaparak kusursuz bir kontür yaratabilirsiniz.

· Dişinize ruj bulaşmaması için bir peçeteyle iç kısımdaki fazlalıkları alabilir ya da işaret parmağınızı ağzınıza sokup çıkarabilirsiniz. Bu hareket garip görünebilir ama işe yarıyor:)

· Kırmızı rujun kalıcı olması için peçeyi (en ince haliyle) dudaklarınıza yapıştırın. Üzerinden transparan pudra ile geçin.

· Son olarak kırmızı iddialı, dikkat çekici bir renk, o nedenle kırmızı ruj makyajında sadelik önerilir. Göz makyajının daha hafif olması daha iyi olacaktır. Çok koyu allıklardan ziyade hafif bir kontür yapabilirsiniz. Ama ben siyah buğulu göz makyajı ile kırmızı ruju çok yakıştırıyorum.

     Sizin favori kırmızı rujunuz hangisi? Kırmızı ruj sürdüğünüzde nasıl bir göz makyajı tercih ediyorsunuz? Yorumlarda buluşalım. Kırmızı rujunuz makyaj çantanızdan hiç eksik olmasın. Güzel kalın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.