Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Kıvırcık Saç Bakımı

12-09-2021 10:10
Kıvırcık Saç Bakımı

   

     Merhaba sevgili okur. Gününüz aydın, saçlarınız parlak olsun diyerek bugünkü yazıma başlamak istiyorum. Kıvırcık saç iyidir hoştur ama bazen inatçı bukleleri yatıştırmak zordur. Bu saç tipi hassas bir bakım ve özen ister. Ama oldukça havalı bir görünüm verdiği de su götürmez bir gerçek, değil mi?

     Kıvırcık saç kurumaya, elektriklenmeye ve kepeklenme sorunlarına meyillidir. Çünkü saç telleri düz saçlarda olduğu gibi saç derisinin doğal yağıyla beslenemez. Pürüzsüz bir görünüm için doğru saç bakım ürünlerini kullanmak ve nemlendirme işlemi oldukça önem arz eder. O halde evde kıvırcık saç bakımı nasıl yapılır,birlikte devam edelim mi?

Kıvırcık Saç Bakımı için Tüyolar

·Nemlendirici özelliği yüksek, macademia, jojoba gibi doğal yağlarla zenginleştirilmiş, kıvırcık saçlara özel şampuan ve saç bakım ürünleri kullanın.

·Saç kuruluğunu önlemek için sıcak su kullanmayın, yıkama sonrasında saç kremi kullanın. Bunu ürünleri dip kısma uygulamak yerine tutamlara ayırdığınız saç uçlarına

·Saçlarınızı havlu ile kurutmak yerine pamuklu bir tişört ile fazla suyunu aldırın.

·Kuru saçı taramak oldukça zordur, değil mi? Hele ki kıvırcıksa! Bunun yerine saçlarınızı duştayken, kalın ve seyrek dişli, elektriklenmeyi önleyen bir tarakla çok nazikçe tarayın. Bunun için parmaklarınızı da kullanabilirsiniz.

·Mümkünse kendi halinde kurumaya bırakın. Saç köpükleri ve bigudiler istediğiniz görünüme yardımcı olacaktır.

·Isı kullanmamaya özen gösterin. Ya da fön makinenizi düşük ısıda çalıştırın. Maşa, düzleştirici gibi ürünler kullanacaksanız ısıdan koruyan fön suyu tercih edin.

·Kuruturken bukleleri yukarı doğru itin ve şekillendireceğiniz yöne doğru fönü tutun.

·Uyumadan önce bone takın ya da pamuklu yastık kılıfı kullanmaya özen gösterin. Bu elektriklenmeyi ve saç tellerinin kırılmasını önleyecektir.

·Saçlarınızı nemliyken şekillendirmeye özen gösterin.

·Difüzör, yani vigo dediğimiz makine başlığı da kurtarıcı olacaktır.

Kıvırcık Saçlar için Bakım Ürünleri

Bukle belirginleştiriciler saçlarınızı şekillendirirken, çift fazlı fön suları ısıya karşı korur. Bunun yanında nem desteği için haftada 1-2 kez saç maskesi yapmak gerek. Saç serumları, saç açıcı kremler de kıvırcık saçların vazgeçilmezi arasında yer alıyor. Bunun dışında mutfaktaki malzemelerle de saçlarınıza doğal yoldan bakım yapabilirsiniz. Şimdi kıvırcık saçlarınız için kullanabileceğiniz bakım yağlarına göz atalım mı?

Bebak Argan Saç Bakım Yağı

·Saçlara nem verir.

·Saçları çevresel faktörlere karşı korumaya yardımcı olur.

·Hafif yapısı ile ağırlık hissi vermez.

·Saçların parlak görünümüne yardımcı olur.

·Saç ucu kırıklıklarını ve kabarıklığı giderir.

·Özel olarak geliştirilmiş içeriği ile saçın beslenmesine yardımcı olarak dolgun, ipeksi ve dayanıklı saçlara sahip olmanızı sağlar.

Kullanım Şekli:Nemli saç boy ve uçlarına eşit miktarda uygulayınız. Durulama gerektirmez.

Bebak Keratin Saç Bakım Yağı

·İçerdiği Omega3 ve Omega9 yağ asitleri sayesinde saç teli ve kökleri tarafından hızla emilerek, zarar görmüş, yıpranmış saçı anında onarmaya ve yenilemeye yardımcı olur.

·Yoğun nemlendirme özelliği ile saça anında nüfus ederek göz alıcı bir parlaklık ve yumuşaklık sağlar.

·Saçın elastikiyetini artırarak, kırılma ve kopmaları engellemeye yardımcı olur.

·Yağlandırmadan kökten uca besler. Saçınızın nemlenmesini, yumuşak bir dokuya sahip olmasını ve kolayca taranmasını sağlar.

Kullanım Şekli:Nemli saç boy ve uçlarına eşit miktarda uygulayınız. Durulama gerektirmez.

Sizin kıvırcık saç şekillendirmede püf noktalarınız neler? Yorumlarda buluşalım mı? Bukleleriniz ahenkle salınsın. Güzel kalın.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.