Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Kozmetik Alışverişi Nasıl Yapılır

25-06-2021 10:14
Kozmetik Alışverişi Nasıl Yapılır

 

Merhaba sevgili COSSOP Blog okurları. Nasılsınız? Bugün en sevdiğimiz konulardan biri olan kozmetik alışverişinden bahsedeceğim. Çünkü oturduğumuz yerden birçok makyaj çantamızı doldurmak, yeni ürünler keşfetmek, hele de indirimli kozmetik sitelerini takip etmek, işte bunu seviyoruz! O halde kozmetik alışverişine çıkarken nelere dikkat edilir?

Kozmetik Alışverişine Çıkmadan Önce:

     Hangi makyaj malzemesine ihtiyacım var? Hangi cilt bakım ürünü indirimde? Eyvah, makyaj temizleme sütüm bitmek üzere! Bu soru ve sorunlarla boğuşmamak için kozmetik alışverişine çıkmadan önce bir liste hazırlayın. İnanın işiniz oldukça kolaylaşacak.

     Aslında cildimizi tanıdığımızda ve makyaj tarzımızı belirlediğimizde genelde aynı ürünleri kullanırız. Ama elbette yeniliklere açığız ve yeni çıkan kozmetik ürünlerini de denemek isteriz. O nedenle kozmetik alışverişi yapmadan önce ürünlerin içeriklerini araştırın. Özellikle hassas ve atopiye yatkın bir cilde sahipseniz ve bazı maddelere karşı reaksiyon gösteriyorsanız.

     Renkli kozmetik ürünlerini tercih edecekseniz güzellik, makyaj bloglarını, youtuberları takip edin. Onların deneyimlerinden yararlanın.

Kozmetik Alışverişi Sırasında:

     Eğer fiziksel mağazada kozmetik alışverişi yapıyorsanız özellikle göz makyajı ürünlerini denemeyin. Eğer deneyecekseniz hemen yanınızda getirdiğiniz makyaj temizleme suyuyla gözlerinizi temizleyin.

     Yanınızda sünger ve pamuk temizleme çubuğu alın. Mağazadaki süngerleri kullanmayın.

     Mağaza çalışanlarından yardım istemekten çekinmeyin. Sonuçta onlar bazı konularda bizden daha deneyimli, değil mi?

     Mesela boynunuzda fondöten denediniz. Ki elinizde denemeniz doğru rengi bulmanıza yardımcı olmayabilir. Fondöteni hemen satın almayın. Biraz dolaşın, gün ışığında da ürününüzü görün ve öyle geri dönün.

     Parfüm alışverişi yaparken de acele etmeyin. Bir günde birkaç parfüm deneyin. Üzerinize iyice sinsin, teninizle bütünleşsin. Saatler sonra da kokuyu seviyorsanız o parfümü satın alın.

     Biliyorsunuz kozmetik ürünlerinin de bir raf ömrü var, ayrıca serin ve kuru yerde saklanmalılar. O nedenle sirkülasyonun sürekli olduğu kozmetik mağazalarını tercih edin.

     Size kullanım ve taşıma kolaylığı sunan, ambalajlanmış ürünleri seçin. Saklama ve taşıma kolaylığı sunan tasarımlar, küçük boyutta seçenekleri de bulunan çantana at çık ürünler, işte bunu da seviyoruz!

     Bitkisel içerikler açısından zengin ürünleri, cildinizi ve saçlarınızı besleyecek doğal yağlarla formüle edilmiş kozmetik ve kişisel bakım ürünlerini tercih edin.

İnternetten Kozmetik Alışverişi Nasıl Yapılır?

·Öncelikle güvenilir kozmetik sitelerini tercih edin. Hızlı kargo, güvenli ödeme ve kolay iade de diğer dikkat edeceğiniz unsurlar.

·Tercih ettiğiniz e-ticaret sitelerinin iletişim kanallarının açık olup olmadığını kontrol edin. Herhangi bir durumda müşteri hizmetlerine ulaşabilmeniz önemli.

·Ürünlerin fotoğraflarını, içeriklerini inceleyin. Ten renginizle uyumlu, formülünde sizde alerjik reaksiyonlara sebep olmayacak ürünleri seçin.

·Kullanıcı yorumlarını okumak da firma ve ürünler hakkında bilgi verici olacak, kararsız kaldığınız durumlarda size yardımcı olacaktır.

·Hassas bir cildiniz varsa paraben, alkol, parfüm gibi alerjik reaksiyonlara sebep olacak kimyasallar içeren ürünleri satın almaktan kaçının.

·Kuru, karma, yağlı… Hangi cilt tipine sahipseniz ona uygun cilt bakım ürünlerini sepetinize ekleyin.

·Ürünlerin size ulaşırken uygun koşullarda saklanmış olması, doğru paketlenmesi ve özenli kargolanması gerekir. Ürün elinize ulaştığında da gelen kargoyu hemen kontrol edin.

     Evet sevgili okurlar, alışveriş yapmadan önce ihtiyaçlarınızı belirlemek, iyi bir araştırma yapmak en çok vakit harcayacağınız kısım. Bütçe planlaması yapmakta ve kart limitlerini kontrol etmekte de fayda var. Kozmetik alışverişinin püf noktalarını anlatmaya çalıştım. Umarım yararlı olmuştur. Sizin de söylemek istedikleriniz varsa yorumlarda buluşalım. Bütün indirimleri yakalamanız dileğiyle, güzel kalın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.