Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Lavanta Yağının Faydaları

20-04-2022 12:03
Lavanta Yağının Faydaları

Lavanta yağı, eşsiz kokusu ve mor çiçekleri hem görme hem koklama duyumuzu doyuran lavantadan üretilen uçucu bir yağdır. Bugün aromaterapinin farklı pratiklerinde sıklıklı kullanılan lavanta yağı, vücut ve ruh zindeliğimizi koruyabilmemize yardımcı pek çok doğa mucizesini de beraberinde getirir. Lavanta yağı faydaları o kadar geniş bir alana yayılıyor ki, makalemizi okuduktan sonra lavanta yağını bakım ürünlerinizin baş köşesine yerleştireceğinize endişe yok. İşte lavanta yağının faydaları…

Lavanta Yağının Faydaları

Lavanta Yağının Cilde faydaları

Lavanta yağı, antibakteriyel ve antiinflamatuar etkileri sayesinde akne oluşumunun önüne geçer, mevcut akneleri hızla iyileştirir.

Kuru ve çatlamış cildi rahatlatan lavanta yağı, dirsek, topuk, dudak gibi çatlamaya eğilimli yüzeylerde ve kuru ciltlerde kullanılabilir. Lavanta yağı harika bir nemlendiricidir.

Lavanta yağının cilde faydaları arasında mantar ve egzama gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kullanım da vardır. Bu gibi problemlerde yağ topikal olarak uygulanabilir.

Hücre yenilenmesini artıran lavanta yağı yaraların iyileşmesini hızlandırır ve yara izi oluşumunun önüne geçer.

Lavanta yağı antioksidan bakımından zengindir ve cildi UV ışınlarına karşı korur. Dolayısıyla cilt hem güneşin zararlı etkilerinden korunur hem de böylece ciltte kırışıklıkların ve derin çizgilerin oluşumu engellenmiş olur.

Lavanta Yağının Saça Faydaları

Lavanta yağı zengin içeriğiyle saçları besler, güçlendirir. Böylece koparak dökülmeler azalır, saç parlaklığını geri kazanır.

Nemlendirici özelliğiyle lavanta yağı saç derisini ve saçı nemlendirir. Bundan dolayı özellikle kuru saçlara sahip kişilerin lavanta yağı kullanması önerilir.

Lavanta yağı düzenli kullanımda kepek oluşumunu tamamen ortadan kaldırabilir.

Saçta bit gibi parazitlerin yaşamasını ve yumurtlamasını engellemek için yine doğal bir seçenek olan lavanta yağı kullanılabilir.

Saçları besleyen ve saç derisini iyileştiren lavanta yağı sayesinde saçlar yalnızca güçlenmez, aynı zamanda daha hızlı ve sağlıklı uzamaya başlar.

Antifungal ve antibakteriyel yapısı sayesinde lavanta yağı saç derisinde mantar ve bakteri oluşumunun önüne geçer.

Lavanta yağının saça faydaları arasında en popüler olanı hücre yenilenmesini hızlandırıcı özelliği sayesinde yeni saçların çıkmasını da hızlandırmasıdır. Bu yüzden saç dökülmesi problemi yaşayanların lavanta yağı kullanması önerilir. Özellikle erkeklerde çok yaygın olan kellik sorunu lavanta yağı ile yavaşlatılabilir.

Lavanta Yağının Diğer Faydaları

Lavanta yağı faydaları arasında en yaygın bilineni uyku kalitesini artırmasıdır. Yastığınıza damlatacağınız birkaç damla lavanta yağı sayesinde huzurlu, kesintisiz bir uykuya yelken açabilirsiniz.

Sinirleri yatıştırıcı ve sakinleştirici etkisi sayesinde lavanta yağı, meditasyon için idealdir. Aynı zamanda stres kaynaklı hastalıklar, depresyon veya anksiyete gibi ruh hastalıklarının da tedavisinde eşsiz bir yardımcıdır.

Solunum yolu hastalıklarına da iyi gelen lavanta yağı astım, bronşit ve hatta KOAH hastalarının rahatlamasına yardımcı olur.

Lavanta yağı ağrı kesici özelliklere sahiptir. Baş ağrısı, eklem ağrısı, kas ağrısı gibi sorunlar için doğal bir çözüm arayanlara lavanta yağı önerilir.

Kan dolaşımı üzerinde de olumlu etkileri kanıtlanan lavanta yağı tansiyonu düzenler, hipertansiyonun önüne geçer.

Birkaç damla lavanta yağı ile hazımsızlık, ishal, kolit gibi sindirim sistemi hastalıklarında da rahatlama sağlanabilir.

Lavanta kokusu insanlara güzel gelse de bazı böcek ve parazitler için katlanılmaz bir kokudur. Bu yüzden lavanta yağı kokusu ile haşereler uzaklaştırılabilir.

Lavanta kokusunu sevenler için lavanta yağı mükemmel bir parfümdür. Üstelik sıradan parfümler gibi alkol ve diğer kimyasalları içermez.

Bebak %100 Saf ve Doğal Lavanta Yağı ile cildinize, saçınıza ya da ruh sağlığınıza gereken özeni gösterin. İster doğrudan cildinize ya da saç derinize uygulayın, ister buhurdanlıkta yakarak sakinleşin ve dinçleşin, ister suyunuza birkaç damla damlatarak sağlık kalitenizi artırın. Bebak %100 Saf ve Doğal Lavanta Yağı distilasyon yöntemi ile elde edilmiştir ve katkı maddesi içermez. Profesyonel cilt ve saç bakımı için mağazamızı ziyaret etmeyi unutmayın!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.