Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Mavi Anemon Yağı Faydaları Nelerdir?

15-06-2022 11:31
Mavi Anemon Yağı Faydaları Nelerdir?

 

Mavi Anemon Yağı Faydaları Nelerdir?

Şifalı bitkiler yüzyıllardır kozmetik, bakım ve sağlık alanında kullanılıyor. Özellikle çiçeklerden elde edilen yağlar sayesinde, daha doğal ve içerik açısından zengin bakım ürünleri elde etmek mümkün. Mavi anemon çiçeği, su buharı distilasyonu yöntemi ile yağı çıkarılarak kozmetik ve sağlık alanlarında kullanılır. Özellikle Çin, Hindistan ve eski Yunan uygarlıklarında önemli bir yere sahip olan mavi anemon yağı, şifacıların simgesidir.

Mavi anemon yağı, özellikle saç sağlığı ve cilt kırışıklıkları üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Cilde parlaklık vermesi ve kırışıklık azaltıcı özelliği sayesinde, günümüzde pek çok cilt bakım ürününde kullanılır. İşte saymakla bitmeyecek faydaları ile mavi anemon çiçeği yağı…

Mavi Anemon Çiçeği Yağının Sağlığa Faydaları

Mavi anemon çiçeği yağının faydaları sağlık, cilt ve saç olmak üzere üçe ayrılır. Önce sağlık üzerindeki etkilerine bir göz gezdirelim.

● En önemli özelliklerinden biri iltihabı önlemesidir. Yani iltihap kaynaklı hastalıkların tedavisinde kullanılabilir.

● Kan dolaşımını düzenlen mavi anemon yağı, hücrelerin oksijen ihtiyacını karşılar ve kronik hastalıkların iyileşmesine yardımcı olur.

● Antimikrobiyal, antiseptik ve antienflamatuar özelliğe sahiptir. Bu sayede mantar, virüs ve bakterilerin sebep olduğu hastalıkların iyileşmesinde önemli rol oynar.

● Kaslar üzerinde oluşan spazm ve sinir kasılmalarının yatıştırılmasını sağlar.

● Mukus birikimini önler. Bu özelliği ile bazı solunum yolu hastalıklarının tedavisinde önemli bir rol oynar.

Mavi anemon çiçeği yağı dikkat artırıcı bir güce de sahiptir. Konsantrasyonu geliştirir ve daha verimli çalışılmasını sağlar.

● Mavi anemon çiçeği yağını vücut sağlığınız için kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz.

Mavi Anemon Yağının Cilde Faydaları

Daha önce de belirttiğimiz gibi mavi anemon çiçeği yağının faydaları vücut sağlığıyla sınırlı değil. Cilt ve saç bakımında mucizevi etkileri olan mavi anemon yağı, özellikle yaşlanmaya bağlı cilt sorunları yaşayan kişiler için mükemmel bir çözüm.

● Ciltteki renk uyumsuzluklarını ortadan kaldırır.

● Mavi anemon çiçeği yağı kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur. En önemlki özelliklerinden biri

● Cildi nemlendirir, ciltte meydana gelen kuruluk ve kaşıntıları azaltır.

● Cilde doğal bir parlaklık verir.

● Düzenli kullanımla ciltte sıkılaşma meydana gelir, selülitlerde gözle görülür bir azalma yaşanır.

● Göz çevresinde meydana gelen kırışıklık ve kaz ayağı görünümünü azaltır.

Mavi anemon çiçeği yağının faydaları arasında en çok öne çıkanlardan biri de göz altı torbalarının ve morluklarının iyileşmesinde gösterdiği etkidir. Özellikle çok uzun süre bilgisayar kullanan ya da okuyan kişilerde meydana gelen yorgun göz altı görünümü, düzenli kullanımda birkaç damla mavi anemon yağı ile ortadan kaldırılabilir.

Mavi Anemon Yağının Saça Faydaları

Saç sorunları da aslında çoğunlukla saç derisindeki problemlerden kaynaklanır. Cilt üzerinde mucizevi etkileri olan mavi anemon yağı faydaları, saç derisi ve saçlar üzerinde de oldukça etkilidir.

● Saç dökülmesini önleyerek, saçı derinlemesine besler.

● Saçın sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar.

● Saçta kepek oluşumunu önler.

● Saçın ihtiyaç duyduğu nemi geri kazandırır, saçların daha yumuşak ve parlak olmasına yardımcı olur.

Mavi Anemon Yağı Nasıl Uygulanır?

%100 Saf ve Doğal Soğuk Sıkım Mavi Anemon Yağı’nı düzenli bir şekilde kullanarak, daha sıkı ve parlak bir cilde; ışıl ışıl, sağlıkla uzayan saçlara sahip olabilirsiniz. Tamamen doğal bir içeriğe sahip olan mavi anemon çiçeği yağı, günaşırı kullanıma uygundur. Avcunuza birkaç damla damlattığınız %100 Saf ve Doğal Soğuk Sıkım Mavi Anemon Yağı’nı saçlarınıza ve cildinize masaj yaparak yedirebilirsiniz. Eğer yağı saçınızda kullanmak istiyorsanız, yaklaşık 20 dakika beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Hoş kokusu ve kolay emilen yapısı ile cildinizin ve saçınızın ihtiyaç duyduğu nemi geri kazandırır.

Farklı kozmetik ürünlere mi ihtiyacınız var? Cossop, geniş ürün yelpazesiyle cilt ve saç bakımı ihtiyaçlarınız için profesyonel çözümler sunar. Mavi anemon yağı, diğer şifalı bitkiler ve çok daha fazlası için mağazamızı ziyaret etmeyi unutmayın!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.