Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Neden Tuzsuz Şampuan Tercih Etmelisiniz?

12-05-2022 11:23
Neden Tuzsuz Şampuan Tercih Etmelisiniz?

Neden Tuzsuz Şampuan Tercih Etmelisiniz?

Tuz, kozmetik alanında şampuanlardan ağız bakım ürünlerine, makyaj malzemelerinden bronzlaştırıcılara geniş bir yelpazede kullanılıyor. Şampuanların kıvamını koyulaştırmak ve köpürmesini artırmak için içeriğe eklenen tuz, uzun süreli kullanımda saçı yüksek oranda yıpratabiliyor. Peki tuzsuz bir şampuan üretmek mümkün değil mi? Elbette mümkün. Şampuanın ideal kıvamını yakalamak için saça ve saç derisine zarar vermeyen doğal veya kimyasal malzemeler kullanılabiliyor. İşte tuzsuz şampuan hakkında bilinmesi gerekenler…

Tuz Nedir?

Diğer adı sodyum klorür olan tuz, kozmetik sektörü de dahil olmak özere, gıda, sanayi, belediyecilik gibi çok çeşitli alanlarda kullanılan bir kimyasal bileşendir. Tuzlu su kaynaklarından ya da tuz madenlerinden elde edilebilen tuz, kullanılacağı alana göre işlenir ve piyasaya sürülür. Yemeklere tat katmak için her evde bulunan sofra tuzu ile diğer sektörlerde kullanılan tuz çeşitleri işlenmeleri açısından farklılık gösterir.

Tuzun Zararları

Kullanıldığı alana ve kullanım oranına bağlı olarak tuzun zararları ve faydaları bir arada görülebilir. Örneğin karlı yolların buz tutmaması için belediyecilikte kullanılan tuz çeşitleri buzlanmayı önleyerek olası kazaların önüne geçilmesi açısından faydalıdır ancak aynı zamanda yola zarar verir. Havuz temizliğinde kullanılan tuz harika bir dezenfektandır ancak suyun yutulması halinde başta tansiyon sorunları olmak üzere ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Ayrıca cilt için de tahriş edicidir.

Kozmetikte de kullanılan tuzun zararları ve faydaları vardır. Ağız bakım ürünlerinde kullanılan tuz, ağzı dezenfekte etmede ve kötü kokuların önüne geçmede başarılı bir rol oynar ancak diş minelerine zarar verir. Tuzsuz şampuan ürünlerinin çıkış noktası da budur. Şampuanlarda kullanılan tuzlar da şampuana ideal formunu kazandıran düşük maliyetli bir bileşendir ancak saçı ve saç derisini yıpratır.

Tuzun saça zararları hızlı etki eden, gözle görülebilir zararlar değildir. Uzun süre tuzlu şampuan kullanımında ortaya çıkan tuzun saça zararları ise şöyle:

Saçı kurutur.

Saçın esnekliğini yitirmesine sebep olur.

Saçtaki doğal yağları yok eder.

Saçtaki elektriklenmeyi artırır.

Saçın doğal rengini matlaştırır.

Saç telini zayıflatır ve kırılmalara yol açar.

Boyalı saçlarda boyanın ömrünü kısaltır.

Saç derisini tahriş eder.

Tüm bu zararlı süreçleri tersine döndürmek için tuzsuz şampuan seçenekleri tercih edilmelidir. Tuzsuz şampuan faydaları, tuzlu şampuanın vereceği zarardan daha fazladır. Tuzsuz şampuan faydaları şöyle:

Saçlar daha canlı ve parlak görünür.

Saçtaki elektriklenme azalır, saçlar düz ve bakımlı bir görünüm kazanır.

Saçlar esnek yapılarını korur. Bu da kırılmaları azaltır.

Saçların maruz kaldığı kimyasal hasar büyük ölçüde ortadan kalkar.

Kırılmalar ve kırılmaya bağlı dökülmeler azalır.

Saç derisinde doğal olarak bulunan yağlar sayesinde saç telleri güçlenir.

Saç derisi zarar görmez. Dolayısıyla saçlar sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzar.

Boyalı saçlarda saçın rengi uzun süre muhafaza edilir. Bunun sonucu olarak saçlar boya gibi sert kimyasallara daha nadiren maruz kalır.

Hangi Tuzsuz Şampuan Kullanılmalı?

Piyasada pek çok tuzsuz şampuan çeşidi bulunabilir ancak bunların çoğu az köpüren, dolayısıyla saç yıkama esnasında zorluk çıkaran şampuanlardır. Morfose tuzsuz şampuan ise pazarda bulabileceğiniz en iyi tuzsuz şampuan seçeneklerinden biridir. Morfose tuzsuz şampuan, tuzlu şampuanların gösterdiği temizleme performansını gösterirken saçınıza ve saç derinize zarar vermez.

Morfose Sülfatsız Milk Biotin+Retinol İçerikli Tuzsuz Şampuan içeriğindeki 15 amino asit, biotin ve retinol ile saç dökülmelerini azaltır, saçların hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Saça zarar veren tuz, sülfat, paraben gibi kimyasalları içermeyen Morfose Sülfatsız Milk Biotin+Retinol İçerikli Tuzsuz Şampuan, yıpranış saçları onarırken kırılmaya ve kurumaya bağlı sorunların da önüne geçer. Yumuşacık, hoş kokulu, parlak ve esnek saçlara sahip olmak için tercih edebileceğiniz en iyi tuzsuz şampuan seçeneklerinden biri olan Morfose Sülfatsız Milk Biotin+Retinol İçerikli Tuzsuz Şampuanı ıslak saçınıza uygulayın, köpürtün ve iyice durulayın.

Morfose tuzsuz şampuan ve diğer tüm profesyonel saç bakımı ürünlerimiz için mağazamızı ziyaret etmeyi unutmayın!


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.