Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Platin Saç Bakımı

07-04-2021 13:08
Platin Saç Bakımı

     Merhaba. Güzel sarı platin saçlarınızın ahenkle salınması için özel bir bakım yapmak gerekiyor. Özellikle de koyu bir renkten platine geçiş yaptıysanız. Bu işlemde saçlara açıcı uygulanır ve saç yıpranır. Peki platin saç bakımı nasıl yapılır?

Mor Şampuanın Kullanın

     Şaçlarınızda turuncu yansımalar olsun istemezsiniz değil mi? O halde soğuk yansımalar ve grilikler için haftada bir ya da en fazla iki kez mor şampuan kullanın. Bu süreçte kuaförünüze kulak verebilirsiniz. Bu arada mor şampuanı saçınızda birkaç dakikadan fazla tutmayın ve bol su ile durulamayı unutmayın.

Keratin içerikli Saç Bakım Ürünleri ile Bakım Yapın

    Bu süreçte saçlarınız keratin kaybedecektir. Boyalı saçlara uygun şampuan ve saç bakım kreminin yanında haftada bir keratin maskesi yapabilirsiniz. Günlük bakımda ise kuru saç uçlarına süreceğiniz serumlar kurtarıcınız olacaktır.

Pamuklu Tişört ile Saçlarınızı Kurulayın

     Boyalı saçlarda havlu kullanılması önerilmez. Evde giymediğiniz pamuklu bir tişörtünüz vardır değil mi? İşte bu tişörtü saçlarınızın nemini almak için kullanabilirsiniz. Zaten normal saçları da sert hareketlerle kurulamak doğru değil, hatırlatmak isterim.

Saçlarınızı Islakken Taramayın

      Saçlarınızı ıslakken taramak kırılmalara ve saç tellerinde zayıflamaya neden olur. Bu nedenle platin saçlarınızın nemini aldıktan sonra, geniş dişli, doğal malzemeden yapılma taraklar kullanın.

Doğal Yağlardan Destek Alın

     Sizinle kendime de uyguladığım saç bakım maskesinin tarifini paylaşmak isterim sevgili COSSOP Blog okurları.

-Hindistancevizi yağı

-Zeytinyağı-

-1 ampul E vitamini

     Bu üç malzemeyi karıştırıp saç dipleriniz dâhil her yere yayın.  Başınızı streç film ile kaplayıp üç- dört saat bekleyin. (Vaktiniz varsa daha fazla). Ardından bol su ile durulayın. Saçlarınız gerçekten daha sağlıklı görünecek.  Elbette sizin daha başka reçeteleriniz olabilir. Bu rutini devam ettirin.

Isı Kullanmaya Ara Verin

     Boya saçı kurutur. Platin saçlarda sürekli saç düzleştiricisi, maşa, fön kullanmak saçı daha da kurutacaktır. Bu noktada doğal şekillendirme yapabilirsiniz. Isı kullanacaksanız da çift fazlı fön suyu kullanabilirsiniz.

    Sizin saç bakım sırlarınız ne? Yorumlarda buluşalım mı? Platin saç bakımının inceliklerini hep birlikte öğrenelim. Saç teliniz incinmesin. Güzel kalın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.