Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Saç Dökülmesi Neden Olur? Nasıl Önlenir?

07-06-2022 11:12
Saç Dökülmesi Neden Olur? Nasıl Önlenir?

Saç Dökülmesi Neden Olur? Nasıl Önlenir?

Saç dökülmesi hem kadınların, hem de erkeklerin maruz kalabildiği, oldukça can sıkıcı bir cilt sorunudur. Günlük 100 ile 150 tel saçın dökülmesi normal kabul edilir ancak daha bunun üzerinde bir sayıda dökülme varsa ya saç dökülmesine genetik bir yatkınlığınız var, ya yanlış bakım ürünleri kullanıyorsunuz ya da vücut sağlığınızı etkileyen diğer faktörlerden muzdaripsiniz demektir. Saç dökülmesi tek bir sebebe bağlı değildir ancak düzenli bakım yapılarak ve saç yapısına uygun ürünler kullanarak saç dökülmesini en aza indirmek mümkün. İşte saç dökülmesinin altında yatan en önemli sebepler:

● Yanlış kozmetik uygulamaları

● Deride ve ciltte meydana gelen dökülmeyi tetikleyici rahatsızlıklar

● Vücuttaki vitamin ve mineral eksikliği

● Eksik beslenme, kötü uyku düzeni ve kalitesiz bir yaşam tarzı

● Genetik faktörlere bağlı etkenler

● Kalıtsal hastalıkların iyileşmesi için uygulanan tedavi yöntemleri

● Stres

● Hormonal dengesizliklere bağlı hastalıklar

Saç Dökülme Türleri Nelerdir?

Aşırı saç dökülmesi gibi bir problem yaşayan kişiler öncelikle ne tür bir saç dökülmesine maruz kaldıklarını bilmeliler. Günümüzde en sık karşılaşılan saç dökülmesi türü erkek tipi saç dökülmesi şeklinde karşımıza çıkar ve genellikle 20’li yaşlarda ortaya çıkan bu durumun altında genetik sebepler ve stres bulunur. Erkek tipi saç dökülmesi, alın bölgesinin açılması ve tepe bölgesinde yoğun dökülmenin yaşanması şeklinde tarif edilebilir. Kadınlarda saç dökülmesi ise bölgesel olarak ve kümeler halinde gerçekleşir. Bunlar genetik faktörlere bağlı dökülme türleridir.

Saç dökülmesi genetik faktörlere bağlı değilse muhtemelen yanlış saç bakımı uygulamaları sonucu ortaya çıkıyordur. Diğer bir çok yaygın saç dökülmesi sebebiyse vücuttaki bazı vitamin ve minerallerin eksikliği ve yüksek strestir.

Aşırı Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir?

Doğru bakım ürünleri ve teknikleri ile saçlardaki dökülme büyük ölçüde azaltılabilir. İşte o ipuçlarından bazıları:

● Doğru saç bakım ürünleri tercih edin. Saç bakımı için kullanacağınız ürünlerin içeriğinde kimyasal ev ağır metal bulunmamalıdır. Saçlarınızın ne tür bakım ürünlerine ihtiyaç duyduğunu öğrenmek için kuaförünüzden destek alabilirsiniz.

● Saçlarınız için kullandığınız fırça ve tarakların, saç yapınıza uygun olduğundan emin olun. Sert ve saç yapınıza uygun olmayan fırça ve taraklar, saç köklerinin zayıflamasına sebep olur, koparak dökülmeleri artırır.

● Herhangi bir hastalığa bağlı olmayan dökülmeler, genellikle saç derisinden kaynaklanır. Saç derisine yapılan masaj ile kan dolaşımı hızlandırılarak, yeni saçların çıkması ve saç dökülmesinin önlenmesi büyük ölçüde hız kazanır.

Kadınlarda saç dökülmesi sebeplerinden biri de saçın kuruyken taranması ve sıkı tokalar ile toplanmasıdır. Her iki durum da saç köklerini zayıflatarak hızlı dökülmelere sebep olabilir.

Saç dökülmesi günümüzde hem kadınların, hem de erkeklerin dert yakındığı bir durumdur. Eğer dökülme bir hastalığa ya da kalıtsal bir duruma bağlı ise uzman bir hekimden destek alınmalıdır. Aynı zamanda doğru bakım ürünleri ve teknikleri ile saçtaki dökülme hızını büyük ölçüde yavaşlatmak da mümkündür.

Saç Dökülmesi Problemi Yaşayanlar İçin Mucizevi Saç Bakımı Ürünleri

Morfose Bitkisel Saç Dökülmesine Karşı Ampul, saç dökülmesi problemine karşı bitkisel bir silahtır. Yeni saç oluşumunu destekleyen ve zayıf saç köklerini güçlendirerek saç dökülmesini azaltan Morfose Bitkisel Saç Dökülmesine Karşı Ampul aynı zamanda saça parlaklık ve hacim de kazandırır. Morfose Bitkisel Saç Dökülmesine Karşı Ampul’u nemli saça uygulayın ve en iyi sonuç için en az 8 saat saçınızda bekletin. Durulama gerektirmeyen Morfose Bitkisel Saç Dökülmesine Karşı Ampul gece veya gündüz uygulanabilir.

Morfose Yeni Nesil Hassas Saçlar Için Dökülme Ve Kopma Karşıtı Esneyebilen Oval Saç Fırçası, esnek yapısıyla saçların arasına girer, fırçalamadan kaynaklı koparak dökülmeleri en aza indirir. Morfose Yeni Nesil Hassas Saçlar Için Dökülme Ve Kopma Karşıtı Esneyebilen Oval Saç Fırçası özellikle kıvırcık saçlı kişiler için önerilir.

Yanlış saç bakımı ya da stres kaynaklı saç dökülmesi sorunları mı yaşıyorsunuz? Mağazamızda size yardımcı olabilecek farklı ürünler de var! Profesyonel saç bakımı ile saç dökülmesine veda etmek için hemen mağazamızı ziyaret edin!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.