Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Saç Köpüğü Nasıl Kullanılır

09-06-2021 11:52
Saç Köpüğü Nasıl Kullanılır

 

     Merhaba. Saç şekillendirmenin onlarca yolu var. Bazen hızlı olmak gerekiyor, malum hep bir koşturma halindeyiz. Ama güzelliğimizden de taviz vermek istemiyoruz. Saçlarımızı seviyoruz. Düz, dalgalı, kıvırcık. Rüzgâr nereden eserse, canımız nasıl isterse!  O halde saç köpüğü nasıl kullanılır, birlikte devam edelim.

Saç Köpüğü Nasıl Sürülür?

     Saç köpükleri saç şekillendirmede gerçekten pratik bir ürün. Morfose Milk Therapy Saç Köpüğü hafif yapısıyla saçı ağırlaştırmıyor. Saçlarımızı parlak ve hacimli gösteriyor.  Mis kokusu da cabası! Çalkala ve birkaç fısfıs. Çok değil elinize ceviz büyüklüğünde bir parça almanız yeterli. Elbette saçınızın yoğunluğu ve boyu da önemli.

İnce nokta: Saçımızı tanımak, saç yapımıza uygun ürünü seçmek gerek. Biliyorsunuz saç köpüklerinin sertliklerine göre türleri var.

Saça Nasıl Sürülmeli?

· Köpüğün istenilen şekli vermesi için bütün saça yayılması gerek. Bu nedenle ürünü kullandıktan sonra saçınızı tarayın, köpüğün saçınızın her tarafına yayılmasını sağlayın.

· Saçınızı tutamlara ayırarak yukarıdan aşağıya doğru uygulayın.

· Saçınıza hacim kazandırmak için fön fırçası ve makinesi ile şekil verebilirsiniz.

· Saçınız düzse ve kabarık bir görünüm elde etmek istiyorsanız diplere de iyice sürün ve makine ile şekillendirin.

Kıvırcık Saçlar için Birkaç Şekillendirme Önerisi

     Bazı kıvırcık saçlar oldukça gür ve inatçıdır. Onları şekillendirmek zordur. Fakat saç ürünleri yardımıyla ve birkaç adımda istenilen görüntüyü yakalamak  mümkün.

     Islak saçınızı tutamlara ayırın. Köpüğü ortadan aşağıya güzelce yedirin. Ayırdığınız tutamları sıkıca döndürün ve başınızın arka kısmında tel toka ile tutturun. Geceden yatıp sabah saçlarınızı açtığınızda güzel dalgalar elde edecekseniz. Böyle yatmak istemiyorum diyorsanız, sabahtan bu işlemi yapıp akşam dışarı çıkana kadar bekleyebilirsiniz.

     Saça köpüğü genelde ıslakken uygularız ama kuru saçlara da köpük sürülebilir. Böylece elektriklenmeyi ve kabarmayı önleyebilir, buklelerinizi belirginleştirebilirsiniz.

Islak Görünümlü Saç Nasıl Yapılır?

     Bu yoğun tempoda her zaman saçlarımıza zaman ayıramıyor, onlara istediğimiz şekli veremiyoruz değil mi? Ama neyse ki bakımlı ve şık görünmenin pratik bir yolu var. Islak görünümlü saç modeli de onlardan biri. Açıkçası Hollywood yıldızlarında gördüğümde çok beğenirdim ama evde denememiştim. Denedim ve gerçekten günü kurtardığını söyleyebilirim.

     Islak görünümlü saç düz, kıvırcık, uzun, kısa… her türlü saça uygulanabilmesiyle bence bir alkışı ve övgüyü hak ediyor, ne dersiniz?

     Islak görünümlü saç günün her saatinde kullanılabilmesiyle, gönlümüzü bir kere daha fethediyor. Özensiz yapılmış gibi görünen, alelade topuzlarla spor bir şıklık yakalarken, gece de güzel bir elbise ve iddialı bir makyajla çok zarif görünebilirsiniz.

İsterseniz adım adım modeli uygulamaya geçelim.

·  Öncelikle saçlarınızı yıkayın. Havluyla nemini aldırın. Saçlarınız kurumaya başlamadan önce şekillendirmeye geçin.

· Orta sertlikte bir saç şekillendiricisini tüm saçınıza güzelce yedirin. Yağmurdan sonraki hafif ıslaklık mı yoksa yoğun bir görünüm mü istiyorsunuz? Ürün seçiminde bu da önemli.

· Bunu yaparken ürünü saç diplerine sürmemeye özen gösterin. Yağlı bir görüntü elde etmek istemezsiniz.

·  Saçınıza fırça veya elle şekil verebilirsiniz.

· Saçınızı doğal haline bırakabileceğiniz gibi vigo ile de şekillendirebilirsiniz.

· Şekil verme işlemi bittikten sonra saçınızı mutlaka sabitleyin. Işıltılı bir görünüm için parlak saç spreyi kullanın.

İnce nokta: Saçlarınızın şeklini daha uzun süre korumasını istiyorsanız, şekillendirmeden önce durulanmayan bir saç bakım kremi uygulayın. Ayrıca parlak görünümü desteklemek için argan, jojoba gibi doğal yağlardan da destek alabilirsiniz.

     Saç köpüğünün nasıl kullanıldığını anlatmaya çalıştım sevgili okurlar, umarım keyifle okumuşsunuzdur. Sizin de bu konuda önerileriniz varsa yorumlara yazmanızı isterim. Güzel kalın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.