Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Tarak Nasıl Temizlenir

11-08-2021 16:44
Tarak Nasıl Temizlenir

     

     Merhaba sevgili okurlar. Gününüz aydın olsun. Biliyorsunuz, taraklar da kirlenir. Toz, kir, yağ ve saç şekillendirici ürünlerden arta kalanlar saç sağlığınızı tehdit eder. Kepeklenme ve yağlanma sorununa yol açar. Rutin temizlik şart! O haldetarak nasıl temizlenir, yazıya devam edelim.

1.Saç Tellerini Temizleyin

     Günde ortalama yüz tel saçımız dökülür. Bu nedenle saç fırçası ve tarakları doğal olarak kirlenir. Temizliğe bu saç tellerini temizleyerek başlayın sevgiliCOSSOP Blog okurları. Başka bir tarak yardımıyla, ya da krepe tarağının ucuyla elinizdeki fırçayı döndürerek temizleyin.

     Fırçayı diğer bir fırçaya sürterek ya da tarak yardımıyla saç tellerinden arındırın. Fırçanın sünger kısmında biriken saç topaklarını çözmek için diş fırçası ve kürdan ve iğneden de yardım alabilirsiniz.

2.Suda Bekletin

     Bir uyarı ile başlamak isterim. Kaynar su, fırçalarınızın içindeki tutkallara zarar verebilir. O nedenle ılık su kullanın.

Ilık suyun içine;

•Şampuan,

•Karbonat,

•Beyaz sirke,

•Amonyak,

•Rendelenmiş beyaz sabun koyabilirsiniz. Bu malzemelerden birini, bir kavanoza koyduğunuz suyun içine ilave edin. Saç fırça ve taraklarınızı dik bir şekilde yerleştirin. İçinde yarım saat bekletin. Fön makinesi kullanmak, fırçanızın yapısına zarar verebileceğinden saç fırçalarınızın doğal yoldan kurumaları daha iyi olacaktır.

3.Kurumaya Bırakın

     Duruladığınız tarakları bir havlu kâğıdın üzerine yatay şekilde yerleştirin. Kuruması için bekleyin. Nemli ortamlarda bakteriler daha çabuk ürer. O nedenle taraklarınızı musluk altında yıkasanız bile ıslak bırakmayın.

Tarak Temizliği için Birkaç Pratik Yöntem

·Kuru şampuan kullanabilirsiniz.

·Şampuan ve duj jeli kullanarak da temizlik işlemini yapabilirsiniz.

·Hijyen için başka bir yöntemse çay ağacı yağı kullanmak. Bu yağdan bir iki damla damlatıp taraklarınızı silin.

Ahşap Tarak Nasıl Temizlenir?

     Ahşap tarağa su değdirmemek gerek. O nedenle ovalama yöntemini kullanabilirsiniz. Saç tellerinden arındırdığınız ahşap tarağı birkaç damla çay ağacı yağı ile ya da nemli bezle silebilirsiniz.

Saç Şekillendiriciler Nasıl Temizlenir?

     Sıklıkla kullandığımız, gün içinde görünümümüzü tamamlayan saç şekillendiricileri temizlemeyi ihmal etmemek gerek değil mi? Bunun için öncelikle fişten bu elektronik aletleri fişten çıkardığınıza emin olun.

     Saç maşasını temizlemek için nemli bir pamuk yardımıyla iç ve dış yüzeyine güzelce temizleyin ve kâğıt peçete yardımıyla kurumaya bırakın.

     Taraklı saç düzleştiricinizi temizlerken yine bildiğimiz adımları takip ediyoruz. Eğer kısa süre önce kullandıysanız mutlaka soğumasını bekleyin ve ardından kalın dişli bir tarak yardımıyla fazlalıklardan arındırın. İyonik zemini pamuklu çubuk yardımıyla temizleyebilirsiniz. Fakat iyonik uçlara dokunmamaya özen gösterin. Ayrıca kullanma talimatını da mutlaka okuyun sevgili okurlar.

     Akıllardaki bir başka soru: Peki, taraklar ve saç fırçaları ne sıklıkla temizlenir? Bu işlemi haftada bir ya da ayda iki kez tekrarlayın. Aman bunu ihmal etmeyin derim. Sizin saç fırçası temizliği için önerileriniz neler, yorumlarda buluşalım mı? Hava nasıl olursa olsun sizin havanız hiç bozulmasın. Güzel kalın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.