Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Tuzsuz Şampuan Nedir

04-10-2021 16:44
Tuzsuz Şampuan Nedir

 

 

     Merhaba, size sendromsuz pazartesiler dileyerek yazıma başlamak istiyorum. Biliyorsunuz, son yıllarda organik olana, sağlıklı yaşama ilgi arttı. Kullandığımız ürünlerin içeriğini okuyoruz, cildimiz ve saçlarımız için daha faydalı ürünlere yöneliyoruz. Ve tuzsuz şampuan da onlardan biri. O zaman tuzsuz şampuan nedir, ne işe yarar, ondan bahsetmek istiyorum.

Tuzsuz Şampuan Nedir?

     İçeriğinde saç derisine zarar verdiği tespit edilen sodyum lauret sülfatlar veya sodyum lauril sülfatlar, paraben, silikon, formaldehit gibi kimyasallar içermeyen şampuanlardır. Eğer hassas cildiniz ve gözleriniz varsa siz de silikon, paraben ve sülfat içermeyen şampuanları tercih etmelisiniz. Saçlarda organik temizlik, işte bunu seviyoruz!

Tuz saça zarar verir mi?

     Bugüne kadar kullandığımız şampuanların çok köpürmesinin nedeni içinde bulunan tuzdur aslında. Bir yandan derinlemesine temizlik yaparken diğer yandan saç derimize zarar verdiğimizi söyleyebilirim. Bu şampuanlar özellikle egzamalı ciltlere zarar verir. Saç derisini yıpratır. Kaşıntı ve kepeklenmelere, saç renginin matlaşmasına sebep olur. Sertleştirir ve kurutur.

Tuzsuz Şampuan Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

·Saçlarınızı saç derisine zarar vermeden temizler.

·Saçın doğal yapısını korur.

·Sülfat içermedikleri için saça dolgunluk ve hacim verir, sönük saç görünümünün önüne geçer.

·Saç renginizin korunmasına destek olur.

·Doğal yağların korunmasına yardımcı olur.

·Saçlarınızı nemlendirerek daha yumuşak bir görünüm verir.

·Kıvırcık saçların kabarmasını önlemede iyi bir seçenektir. Elektriklenmeyi engelleyerek daha ışıltılı bir görünüm sunar. Daha kolay şekil almasını sağlar.

·Cildinizin kurumasını, kuruluk ve tahrişi engeller.

·Sülfat gözlerde yanma ve tahrişe sebep olabilir. Tuzsuz şampuan ile bu sorunu önleyebilirsiniz.

Tuzsuz Şampuan Zararlı mı?

     Bu konunun tartışıldığına son yıllarda tanık oluyoruz sevgili COSSOP Blog okurları. Tuzsuz şampuanın yukarıda saydığımız gibi birçok faydası olduğu ortada. Fakat şampuanın içinde az miktarda da olsa organik tuzun bulunması saç temizliğine yardımcı olur. O nedenle tuzsuz şampuan kullanırken de özenli bir araştırma yapmak, saç derimizin ihtiyaçlarına kulak vermek önemli!

Tuzsuz Şampuanı Kimler Kullanabilir?

     Şampuanın içindeki tuz ve diğer katkı maddeleri raf ömrünü uzatmak için kullanılır. Ayrıca şampuanın köpürmesini sağlar. Çok köpük çokça temizlik anlamına gelmez sevgili okurlar. Bu aslında bir yanılgıdır. O nedenle sağlıklı saçlara sahip olmak, daha az kimyasal kullanmak isteyen herkes tuzsuz şampuan kullanabilir. Ayrıca hassas bir cildiniz varsa, gözleriniz de şampuanlara karşı reaksiyon gösteriyorsa bu ürünleri tercih edebilirsiniz.

Morfose Bitkisel Şampuan

     Morfose Tuzsuz Şampuan olarak da adlandırılan bu ürün tüm saç tiplerine uygun olarak formüle edilmiştir. Tuz içermeyen yapısı, bitkisel içeriği ile saç derinizi güçlendirir ve saçlarınızın sağlıklı bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur. Formülündeki keratin ve buğday proteini ile saçınızın daha yumuşak, dolgun ve sağlıklı görünmesini sağlar.

     Uygulama Şekli: Saçı ıslattıktan sonra şampuanı uygulayın. Saç derinize güzelce yedirdikten sonra masaj yapın. Duruladıktan sonra gerekirse işlemi tekrarlayın.

     Siz de tuzsuz şampuan kullanıyorsanız, deneyimleriniz için yorumlarda buluşalım mı? Saçlarınız hep ışıldasın. Güzel kalın.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.