Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Yaz Makyajı Fikirleri: Yaz 2022 Makyaj Trendleri

20-07-2022 16:48
Yaz Makyajı Fikirleri: Yaz 2022 Makyaj Trendleri

Yaz Makyajı Fikirleri: Yaz 2022 Makyaj Trendleri

Yazın gelmesiyle makyaj alışkanlıklarımız da bir anda değişiyor. Ağır ve yoğun makyajların yerini fresh bir görünüm alıyor. Her ne kadar her yaz hafif makyaj uygulamalarına dönsek de, tıpkı kıyafetlerde olduğu gibi, yıldan yıla makyaj modası da değişiyor. İşte 2022’nin yaz makyajı trendleri!

Turuncu tonları

2022 yazında turuncu ve şeftali tonları hem kıyafetlerde hem makyajda öne çıkıyor. Ancak yalnızca turuncu tonlarının yer aldığı bir makyaj boğucu olabilir. Bunun için turuncuyu sarı, beyaz, mavi gibi yaz renkleriyle kombinlemeyi deneyebilirsiniz.

Sahte çiller

Doğuştan çilleri olanlar çok şanslı çünkü bu yaz çiller çok moda! Özellikle bronz ten üzerinde hafif çil görünümü 2022’nin yaz makyajı trendlerinden. Eğer çilleriniz yoksa üzülmeyin. Basit bir makyaj hilesiyle sahte çillere sahip olabilirsiniz. Bunun için ten makyajınızı tamamladıktan sonra ince uçlu bir fırçayı kaş farına sürün ve farın ucuyla yüzünüze noktacıklar bırakın. Kaş farının kremsi yapıda olması makyajın kalıcılığı açısından avantaj sağlayacaktır.

Neon renkler

Daha parlak, daha canlı, daha enerjik neon renkleri makyajınıza taşımanın tam zamanı! Bu sene hem giyim hem makyaj alanında neon trendi var. 2022 makyaj trendleri arasında sıradışı bir yere sahip olan neon renkler hafif makyaj yerine daha genç ve dinamik bir görünüm tercih eden kişiler için ideal.

Gül rengi dudaklar

Yaz için makyaj ürünleri alışverişine çıkacaksanız listenize gül rengi tonlarında bir ruj eklemeyi unutmayın! Gül rengi rujlar bu yaz çok moda! Ayrıca bu sene rujlarda parlak görünüm öne çıkıyor. Bizce en iyi çözüm gül rengi bir lip gloss’la modayı yakalamak.

Hafif dumanlı gözler

Dumanlı göz makyajı yaz için biraz ağır olabilir. Bunun yerine kalem ya da krem eyeliner’ı bir far fırçasıyla dağıtarak hafif dumanlı bir göz makyajına sahip olabilirsiniz.

Beyaz eyeliner

2022 makyaj trendleri arasında favorimiz beyaz eyeliner! Beyaz eyeliner özellikle bronz ten üzerinde daha çok göze çarpıyor. Ayrıca, fresh yaz makyajı isteyenler için harika bir çözüm sunan beyaz eyeliner ile gözler daha büyük görünüyor. Beyaz eyeliner hafif makyaj tercih edenler için de sıradışı ama harika bir seçenek.

Monokrom makyaj

Monokrom yani tek renkli makyaj bu sene de çok moda! Monokrom makyajın sırrı, gözler, dudaklar ve yanaklar için aynı rengi kullanmakta. Monokrom makyaj için rujunuzu allık ve fark olarak kullanmayı deneyebilirsiniz. Hafif, fresh yaz makyajı için daha pastel tonlarda bir renk seçmeye özen gösterin.

Makyajsız görünümlü makyaj

Yokmuş gibi görünen makyaj, 2022 makyaj trendleri arasındaki tahtını korumaya devam ediyor. Son yıllarda özellikle hafif makyaj tercih edenlerin gözdesi olan makyajsız görünümlü makyaj pek çok farklı teknikle uygulanabilir. Buraya tıklayarak yokmuş gibi görünen makyaj teknikleri hakkında videolara göz gezdirebilirsiniz.

Metalik göz farları

Metalik göz farları bu senenin en çok öne çıkan trendlerinden. Yalnızca altın veya gümüş değil, tüm renklerde metalik ışıltısı özellikle yaz gecelerinde tercih ediliyor. Bir partiye ya da dansa gidiyorsanız metalik göz makyajını mutlaka denemelisiniz! Yaz için makyaj ürünleri listenize kesinlikle en az bir metalik göz farı da ekleyin!

Doğal bronzluk

Yazın bronzlaştırıcılarınızı rafa kaldırabilirsiniz. Bronzlaştırıcı yerine dengeli, doğal bir bronzlukla makyajınızı hafifletebilirsiniz. Güneş koruyucu özellikli bir BB veya CC krem ve kapatıcıyla ten makyajınızı tamamlayabilir, teninizin doğal bronzluğunu makyajınızın bir parçası haline getirebilirsiniz.

Göz alan elmacık kemikleri

Yoğun allıkla öne çıkan elmacık kemikleri de 2022 makyaj trendleri arasında. Elmacık kemiklerinizi öne çıkarmak için krem formundaki allıkları kullanmanızı öneririz. Tere ve suya dayanıklı likit allıklarla makyajınızın daha uzun süre bozulmayacağına emin olabilirsiniz.

Grafik eyeliner

Son zamanların yükselen yıldızı grafik eyeliner ile fütüristik bir görünüm kazanabilirsiniz. Yaz makyajı için sadece eyeliner’la göz makyajınızı tamamlayabilir, hafif bir makyajla gözlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Grafik eyeliner teknikleri hakkında videoları incelemek için buraya tıklayın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.