Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Yeni Başlayanlar için Cilt Bakımı

24-05-2021 11:49
Yeni Başlayanlar için Cilt Bakımı

 

     Merhaba, gününüz aydın olsun. Bugün size yeni başlayanlar için cilt bakımından bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz, cildimizin sağlıklı ve diri kalması, yaşlanma belirtilerinin geciktirilmesi, makyajdan istenen sonucu almak için bakım rutinine erken yaşlarda başlamak gerek.

Cilt Bakımı Sırasıyla Nasıl Olmalı?

Temizleme: Cilt sağlığı için en temel ve önemli adımdır. Makyaj yapsanız da yapmasanız da sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez cildinizi temizleyin. Gün içinde biriken toz, kir, yağ ve makyaj kalıntıları ciltten temizlenmezse gözenekleri tıkar, bu da cildin nefes almasını engeller. Akne ve sivilce gibi cilt problemlerine yol açabilir. Evet sevgili COSSOP Blog okurları, evden dışarı çıkmasak bile cildimizi temizleyeceğiz, bakın burası çok önemli!

Cilt temizleyici nasıl seçilir?

· Cilt tipinizi belirledikten sonra varsa hassasiyetlerinizi, alerjik reaksiyonlarınızı tespit edin. 

· Cilt bariyerine zarar vermeyecek, alkolsüz, hafif yapılı ürünler seçin.

· Özellikle karma ve yağlı cilde sahipseniz jel ve köpük formunda cilt temizleyicilerini tercih edin.

· Cildimizin PH değeri ile uyumlu cilt bakım ürünleri kullanın. Dermatologlara göre bu oran ortalama 5.5’tir.

· Bazı makyaj ürünleri, güneş kremleri ve yoğun yapılı ürünlerin yüzde çözünmesi zordur. O nedenle özellikle gece yatarken önce makyajınızı misel su  le silin, ardından yağ bazlı bir temizleyici ile en son su bazlı bir temizleyici ile yıkayın. Nefes alan, ferah bir cilt, işte bunu seviyoruz!

 Tonik: Bu adım bazen atlanır fakat cildin arındırılması ve yenilenmesi için tonik kullanımı önemlidir. Peki yüz toniği ne işe yarar?

· Fazla yağı emerek geniş gözenek görünümünü azaltır.

· Cildin nem ve PH dengesiniz düzenler.

· Ardından kullanılacak cilt bakım ürünlerinin cilde derinlemesine nüfuz etmesine zemin hazırlar.

· Cildi yatıştırır.

· Cilde daha canlı ve parlak bir görünüm verir.

Cilt tipine göre tonik nasıl seçilir?

Kolay emilen, hafif dokulu tonikler tercih edilmelidir. Elbette en iyi sonuç için cilt tipi ile uyumlu ürünler seçilmelidir.

Kuru ve hassas ciltler: Kurutucu etkisi olmayan, nemlendirici içeriklerle zenginleştirilmiş, alkol barındırmayan tonikleri kullanın.

Normal ciltler: Hafif alkol içeren nemlendirici özellikli tonikleri tercih edin.

Yağlı ciltler: Yağ içermeyen yatıştırıcı tonikleri tercih edin.

Serum:Hemen söyleyeyim. Serumlar nemlendiricilerden önce kullanılır. Yoğun yapılı konsantre ürünlerdir ve derinin alt tabakasına kadar nüfuz eder. 20’li yaşlardan önce kullanılması önerilmez.

Serum nasıl seçilir?

Burada yine cildin ihtiyaçları devreye giriyor. Leke karşıtı, yaşlanma karşıtı, kızarıklık karşıtı… Sizin ihtiyacınız hangisi? Doktorunuzun önerdiği serumu parmak uçlarına sürerek yüzünüze yedirin. Ama burada cildinizi gözlemlemeyi de ihmal etmeyin. Mesela bazı ciltler C vitamini serumuna karşı hassasiyet gösterir. Siz de öncesinde yüzünüzün küçük bir bölümünde deneme yapabilirsiniz.

Nemlendirici: Cilt bakımında son adım: nemlendirme. Cildiniz kuru da olsa yağlı da olsa nemlendirici kullanmanız gerekiyor. Nemli bir cilt elbette daha parlak ve genç görünür. Yüzünüzü nemlendirirken boynunuza da hafif hafif masaj yapmayı ihmal etmeyin.

Göz Çevresi Bakımı

Göz çevresi kırışıklıklarının oluşumunu engellemek ve görünümünü azaltmak için göz çevresini nemli tutmak gerekir. O nedenle gündüz kremi ve gece kremi ile bu ince ve hassas tabakayı nemlendirmeyi ihmal etmemek gerek.

Evde cilt bakımı aşamalarının sırasını karıştırmamak canlı, pürüzsüz, sağlıklı bir cildin en önemli adımı, sevgili okurlar. Çünkü cilt bakım ürünleri mucize yaratmaz, biliyorsunuz.  En etkili sonucu almak için en doğru adımları takip etmek ve uygulamak gerek bittabi.

Güneş Kremi Kullanımı

Sadece yazın, güneşlenirken güneş kremi kullanmak gerektiği yanılgısını düzeltmek isterim. Yürüyüş yaparken de, pencereden sızan güneş ışığı ile temas ederken de güneş kremi kullanmanız gerekiyor, kış mevsimi dâhil! Çünkü zararlı ışınlara maruz kalan ciltte yaşlanma etkileri ve lekeler görünüyor.  Cilt kuruyup matlaşıyor. O halde en görünür yerimiz olan cildimize ne kadar erken bakım yapmaya başlarsak o kadar iyi!

Güneş Kremi Nasıl Seçilir

SPF 30 veya 50 faktörlü, suya dayanıklı, UVA ve UVB ışınlarına karşı yüksek koruma sağlayan, E vitamini destekli cilt tipinizle uyumlu ürünleri seçin.

Cilt bakım rutinini, evde yüz bakımı için gerekli temel bilgileri sizinle paylaştım sevgili COSSOP Blog okurları. Umarım ileride, ne kadar genç görünüyorsun, cildin pırıl pırıl övgülerine mazhar olmanıza bir nebze katkı sunmuşumdur. Yüzünüz hep ışıldasın. Güzel kalın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.