Anasayfa Menü Giriş Yap Favoriler
Sepetim

Erkekler için Saç Bakım Önerileri

12-07-2021 14:19
Erkekler için Saç Bakım Önerileri

   

 Erkekler de saç bakımına ihtiyaç duyar, sevgili COSSOP Blog okurları. Kesin bilgi. Ki bölgesel saç dökülmesi ve kepeklenme erkeklerin de karşılaştığı saç bakım problemlerinden birkaçı. Hem sağlıkla uzayan saçlar hem de stilinizi yansıtan saç modelinizi korumak için bakım rutini oluşturmak şart! O halde sizi erkekler için saç bakım önerileri yazısına alalım. 

Saçlarınızı Sık Sık Yıkamayın

     Elbette saç dersini kir, yağ ve kalıntılardan arındırmak gerek ama her gün saçları yıkamak da (ve çok sıcak su kullanmak) saç derisinin mikroflorasını bozar. Bunun yanında doğru yıkama şekli de önemlidir, değil mi? Peki saç nasıl yıkanır?

·Ilık suyla saçlarınızı ıslatın.

·Saç tipinizle uyumlu şampuanı direkt başınıza değil, avuç içinize dökün.

·Dipten masaj yaparak tüm saçlarınıza yedirerek köpürtün.

·Yumuşak hareketlerle temizlik işlemini yapın. Saçlarınıza nazik davranmayı ihmal etmeyin.

·Saç kremini de uyguladıktan saçlarınızı iyice durulayın.

     Peki saçı nasıl kurutmalı? Isı gerektiren işlemlerden saçı olabildiğince korumak gerek sevgili COSSOP Blog okurları. Duştan çıktıktan sonra saçlarınızın nemini elektriklenme yapmayan bir havlu veya pamuklu tişörtle alın. Fönü başınıza çok yakından tutmayın, yüksek ısıda çalıştırmayın.

     Saçlarınızı hangi yönde şekillendirmek istiyorsanız o tarafa doğru kurutun. Çok ince telli ve uzun saçlarınızı başınızı öne eğerek kurutmak, hacimli ve yoğun bir görünüm verecektir. Saçlarınız çok yıpranmışsa fön makinesini soğuk ayarda çalıştırın.

Saç Diplerine Masaj Yapın

Her gün 5- 10 dakika ayırarak saç sağlığınızı koruyabilirsiniz. Saç diplerine masaj yapmak saç köklerini canlandırır, kan dolaşımını hızlandırır ve saçların daha sağlıklı uzamasını sağlar. Bunun yanında saçları her gün taramak da masaj etkisi yaratacaktır.

Ossion Tazeleyici Saç Masaj Toniği

     Erkek saç bakım ürünleri tavsiyeleri arasında yer alan Ossion Tazeleyici Saç Masaj Toniğini denediniz mi? Zenginleştirilmiş provitamin içeriği ile saç derinizi güçlendirir güçlendirir.  Mentol sayesinde ferahlık ve rahatlama hissi verir, ekstraktlar ile saçlara yumuşaklık kazandırır Ayrıca içerisindeki bileşenler yardımıyla ölü hücreleri temizleyerek saçın daha hızlı büyümesine ve güçlenmesine yardımcı olur. Kullanmadan önce şişeyi çalkalayın ve saç derinize masaj yapın. İşte bu kadar!

Doğal Yağlarla Saçınız Güçlendirin

     Saç serumu kullanmak saçları güçlendirir, koparak dökülmelerin önüne geçer, nem verir ve vitamin desteği sağlar. Endişeye göre seçilmiş bu saç bakım ürünleri saç bakımını destekler. Elbette bunun yanında saç için faydalı doğal yağlardan da destek alabilirsiniz. Organik olmaları şartıyla! Argan yağı, ısıtılmış zeytinyağı, avokado yağı, çok kuru saçlar için Hindistan cevizi yağı bunlardan birkaçı.

İnce Telli Erkek Saç Bakım Önerileri

·Saçlarınızı ağırlaştırmayacak, hacim veren saç bakım ürünleri kullanın.

·Nem dengesini korumak için olabildiğince soğuk suyla durulama yapın.

·Saçları kuruyup matlaştıracak işlemlerden uzak durmaya özen gösterin.

·İnce telli ve uzun saçların şekillendirilmesi daha zordur. Daha dolgun bir görünüm için, bu saç tipine sahip olanların saç modelleri seçmesi önerilir.

Yağlı Saçlar için Bakım Önerileri

·Saçlarınızı her gün yıkamayın, bu saçlarınızı daha fazla yağlandıracaktır.

·Temizlik ve ferahlık hissi için kuru şampuan kullanın.

·Saç kremini uç kısımlara uygulayın ve iyice arındırdığınızdan emin olun.

 Kuru Saçlar için Bakım Önerileri

·Nem veren saç bakım ürünleri kullanın.

·Deniz, havuz suyundan ve güneşin kurutucu etkisinden saçlarınızı koruyun.

·Haftada birkaç kez saç maskesi uygulayın.

     Tüm bu saç bakım rutinin yanında saçları düzenli aralıklar kestirmeyi, uçlarından kırıklarını aldırmayı da ihmal etmemek gerek. Siz erkek saç bakımında püf noktalarınız neler? Yorumlarda buluşalım mı? Hava nasıl olursa olsun sizin havanız hiç bozulmasın. Güzel kalın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.